Esquerra Unida sol·licita la compareixença en les Corts de Castellano pels incendis a la Vall d’Albaida i el Comtat

Finalment ha passat. L'incendi que està devorant les serres d'Alfafara, Agullent, Ontinyent i Fontanars posa en evidència les mancances de la política de prevenció d'incendis i la manca de mitjans dels serveis d'extinció. El Consell ha de retre comptes de forma urgent. Prou de retalls als serveis públics!

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, explica que el conseller de Governació, Serafin Castellano, “ha de retre compte urgentment en les Corts Valencianes de les conseqüències, les causes i l’estat en què es troba l’incendi que en aquestos moments està actiu i afecta a nombrosos termes municipals”.

Torró reclama no sols que el Consell informe sobre la situació d’aquest incendi, “sinó que en aquests moments tan delicats reflexione profundament sobre la tasca de prevenció dels incendis, i sobre la necessitat d’atendre les reivindicacions dels bombers. Ara més que mai vegem com d’imprescindible és la seua feina i com de justes són les seues peticions d’ampliació de plantilles, d’inversió en infraestructures, de formació, i un llarg etcètera més”.

Esquerra Unida ja denuncià l’any passat i també el passat més de març el retall econòmic del Consell en contractació de personal destinat a la prevenció d’incendis. “La prevenció s’ha abandonat amb un retall econòmic absolutament desproporcionat i a costa del treball de les persones i de la protecció dels boscos i masses forestals del País Valencià”, lamenta Torró.

Per al diputat d’esquerres, l’administració valenciana “manté un enfocament erroni perquè centra la gestió en la urgència de l’extinció i no en la prevenció. Dies com aquest, amb un incendi de terribles magnituds, siga quina la causa que l’ha provocat, hem de reflexionar sobre la necessitat d’una política de prevenció de qualitat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)