NOTA DE PREMSA

EUPV exigeix al Consell que obligue a reduir la potència de Cofrents fins que arribe el seu tancament

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que últimament s’han produït en la central moltes baixades de potència per emergència, “i això suposa pèrdues econòmiques molt grans que no poden compensar-se treballant amb potències de més del 100%”

Segons reivindica Torró, l’administració pública ha d’intervindre “perquè la central de Cofrents no té una cultura de la seguritat. No és ni segur, ni fiable que es treballe a potències superiors al 100%. Cofrents no inspira confiança, i abans que arribe el seu tancament inevitable, ha de reduir-se la potència”.

EUPV ha demanat des de fa mesos un pla de tancament anticipat de la central de Cofrents, “la qual en l’últim mes ha patit ja quatre incidents”, afegeix el diputat d’EUPV. Torró, a més, assenyala que la renovació del permís en 2011, demanat per la pròpia central, “és absurda perquè està més que demostrat el creixent esgotament de la seua vida útil i que està envellida perillosament i no es pot perllongar”.

Torró recorda que actualment en la UE hi ha 26 reactors menys que fa vint anys, i en el món ja són 21 països, dels 31 que hi havia fa dos dècades, els què utilitzen cada vegada menys l’energia nuclear, “per tant l’energia nuclear és una energia que està minvant, fins i tot els grups inversionistes tenen falta d’interès en aquesta i ja aposten més per les energies renovables”, puntualitza.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)