NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida afirma que els pressupostos generals de l’Estat “mantenen una política de grans infraestructures d’escassa utilitat social i greus impactes ambientals”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que les inversions destinades al País Valencià “van adreçades a les grans obres: l’Ave, la Copa Amèrica o els aeroports. En l’època de crisi que estem vivint, aquestes inversions en grans projectes no tindran cap incidència en aspectes com el foment de l’ocupació, sinó que més bé al contrari, provocaran la recessió”

Per a Esquerra Unida els comptes estatals de 2009 “deurien estar encaminats a fomentar la inversió social, amb criteris per a crear treball, i pel contrari s’inverteix en apartats que malgrat tenen una repercussió social”. El diputat autonòmic d’EUPV detalla el fet de que als pressupostos apareguen per exemple inversions per a més autopistes “paral·leles a les que ja hi ha, en lloc d’alliberar els peatges d’aquestes últimes”.

Torró afegeix que els ferrocarrils convencionals “són els grans oblidats dels comptes estatals, amb un seriós endarreriment de les línees Dènia-Gandia i Alcoi-Xàtiva, mentre que la d’Alcoi-Alacant ni tan sols es planteja. Quasi tots els diners es destinen a l’Ave”.

Des d’Esquerra Unida observen com a “il·lògic i incompatible que es combinen aquestes polítiques de grans obres amb les reduccions fiscals que el govern central està contínuament anunciant”, puntualitza Torró, qui subratlla a més, com “summament important que en lloc de destinar tots els diners a aquestos projectes, es destinaren a augmentar el finançament dels ajuntaments, perquè aquestos els hi donarien una eixida amb major utilitat social”.

Esquerra Unida presentà fa uns dies un document en el què s’oferia no sols una diagnosi de la crisi, sinó també les possibles mesures per a eixir d’aquesta. “Unes mesures que deurien ja de contemplar-se en els pressupostos”, especifica Torró.

Entre aquestes mesures destaquen: l’increment de la despesa social, dels salaris i la protecció a l’ocupació, mesures per a garantir l’habitatge i per a combatre l’especulació, inversió en ferrocarrils convencionals, en medi ambient i energies renovables, així com l’agilització del finançament local i autonòmic”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)