INTERVENCIÓ PARLAMENTÀRIA

DEBAT DELS PRESSUPOSTOS 2009. EXPLICACIÓ DEL VOT DELS DIPUTATS D'EUPV

DSCV 67/VII de data 18.12.2008

Gràcies.

Bé, ja hem aprovat els pressupostos de 2009 i no podem estar-ne gens satisfets. Ens trobem -jo crec que tots estarem d'acord- en una situació de crisi, la més greu en dècades. Per això hauríem d'haver esperat uns altres pressupostos. En canvi aquests no són els pressupostos que necessiten els valencians i les valencianes.

No són els pressupostos especialment que caldria per resoldre el problema de les 332.987 persones que es troben hui aturades ni de, malauradament, molts altres milers que es veuran abocats a la mateixa situació en els propers mesos.

No són els pressupostos que caldria per a canviar el model urbanístic, lluitar contra el canvi climàtic i protegir i regenerar el medi ambient.

No són els pressupostos que caldria per resoldre els problemes de la sanitat valenciana, que perd progressivament el seu caràcter de servei públic, convertida, poc a poc, en un negoci. No són els pressupostos que necessiten les persones, especialment les més joves, per a veure garantida una educació de qualitat, lliure, gratuïta i pública. Els més menuts seguiran sense escoles infantils públiques, milers de xiquets i joves seguiran estudiant a barracons i les universitats seguiran sense gaudir d'un finançament suficient. Per no parlar de la immoral desatenció a les persones en situació de dependència que veuen conculcats els seus drets, i la ignomínia del silenci administratiu negatiu que només és la punta de l'iceberg.

S'han gastat els diners públics durant anys i anys de forma socialment irracional, primant interessos privats i de forma balafiadora des d'un punt de vista econòmic i ambiental. Ara, quan seria convenient endeutar-se per combatre la crisi, ja n'han exhaurit els límits.

Els pressupostos són allò oposat al que caldria en una època de crisi, ja que contenen la despesa en compte d'impulsar-la. Són allò oposat al que caldria perquè continuen amb la política que ha contribuït decisivament que la situació econòmica dels valencians i les valencianes estiga deteriorant-se de forma accelerada i perquè es troben dia a dia més desemparats socialment.

Són allò oposat al que caldria perquè continuen amb l'abandonament de la indústria, de l'agricultura, dels serveis socials bàsics més avançats i del medi ambient anorreant de pas les perspectives de poder encarar el futur amb una mica més d'esperança.

Ni podíem votar-los a favor ni entenem com altres poden inhibir-se.

Gràcies, bones festes i bon any a tots.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell