NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida denuncia que 1 de cada 5 expedients de regulació no compta amb l’acord del sindicats

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assegura també que dels 1.510 Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha patit el País Valencià, “molts han estat informats de manera negativa pels sindicats i el govern del PP està ocultant aquesta situació”

Esquerra Unida presentà una bateria de preguntes sobre els ERO al País Valencià, adreçades al conseller d’Economia a les què Gerardo Camps, “únicament ens ha respost de manera vaga, oferint-nos les xifres per províncies, i sense contestar-nos ni els criteris generals pels quals la conselleria ha aprovat aquests ERO no pactats ni tampoc si aquests criteris han variat en els darrers anys o s’han aplicat criteris específics en la resolució dels ERO no pactats per sectors o territoris.

Torró denuncia que molts dels expedients que s’han aprovat amb acord “comptaven amb un informe negatiu previ dels sindicats”. El diputat autonòmic d’EUPV ha anunciat que preguntarà al Consell quants d’aquestos ERO que s’han aprovat tenien prèviament aquests informes negatius, “perquè les dades que ha proporcionat el conseller públicament no coincideixen amb les dades que a Esquerra Unida li ha facilitat la pròpia conselleria, on apareixen menys acords dels que Camps ha assegurat als mitjans de comunicació”.

A més, Torró assegura que en molts casos “els expedients s’han aprovat, perquè el Consell ha forçat tantíssim la maquinària que els sindicats han hagut de cedir per no perjudicar més els treballadors”. Els 1.510 ERO al País Valencià són, per a Esquerra Unida, una “quantitat escandalosa que ha provocat unes conseqüències d’aturats gravíssimes”.

El diputat autonòmic critica que a sols un mes de que s’aprovaren els pressupostos “ara s’estiguen aplicant mesures extraordinàries que modifiquen la política de despeses del Consell. Aquesta situació ens dona la raó perquè des d’Esquerra ja criticàrem la insuficiència dels comptes. Els 360’8 milions d’euros del pla contra l’atur –destinats a contractes eventuals- i els 331 milions destinats al sectors productius, què reforcen partides que ja estan als pressupostos, com són agricultura, indústria i turisme, reconeixen la poca capacitat amb què nasqueren els comptes, i la falta de previsió de la gestió econòmica del PP, que segueix sense saber ocupar-se de la situació de crisi que estem vivint”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell