NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida manifesta la seua oposició frontal a la construcció d’una residència privada a Alcoi per als malalts mentals

Lluís Torró, diputat autonòmic, crítica amb duresa la política social del Consell i anuncia que sol·licitarà reunir-se amb les associacions AFIEM i FEFAES per traslladar les seues queixes i propostes a les Corts Valencianes. La formació d’esquerres creu que Cotino hauria de dimitir atesa la seua dolenta gestió

Lluís Torró, diputat d’Esquerra Unida, ha manifestat la seua oposició a les intencions de la Conselleria de Benestar Social de construir la promesa residència de malalts mentals a Alcoi a través d’una empresa privada. Per a Torró aquest fet demostra quina és realment la política del Consell en matèria social: “l’administració s’estalvia diners públics que es deriven cap a despeses prescindibles (America’s Cup, Circuit de Fòrmula 1 i un llarguíssim i trist etcètera), i es deixen les necessitats socials en mans privades per a que siguen els afectats els qui carreguen amb els costos, generant, de pas, un negoci privilegiat. Algú pot pensar que no hi ha cap relació entre el potenciament d’aquest sistema de privatitzacions i la corrupció galopant que afecta el PP?”

Esquerra Unida insisteix en la necessitat que aquestes necessitats siguen ateses des de l’àmbit d’allò públic. En aquest sentit, han recordat que els impostos serveixen precisament per a aquestes qüestions. Des de la formació d’esquerres s’insisteix en que la dependència d’aquest tipus de serveis dels pressupostos, ni que siga mitjançant una gestió indirecta en mans de les pròpies associacions d’afectats, garanteix la seua qualitat i té un caràcter redistributiu en facilitar l’accés als mateixos per a tot el món, independentment del seu nivell de renda.

Torró ha indicat que no li estrany gens que la Conselleria no complesca amb els seus compromisos. “Cotino ja va deixar clar en el seu moment, en contestació a una pregunta nostra en el ple de les Corts, que aquesta instal·lació no era necessària. Açò és quasi la crònica d’una decisió anunciada ja que els pressupostos d’enguany no en feien cap previsió al respecte”, insisteix el diputat.

Finalment, Torró ha anunciat que s’adreçarà a AFIEM i a la federació de les associacions de malalts mentals (FEFAES) per reunir-se amb ells i conèixer la seua opinió de primera mà. Així mateix ha manifestat la profunda preocupació d’Esquerra Unida pel retràs injustificat en la publicació de les subvencions per a aquestes associacions. “Sempre es retallen despeses pel mateix costat”, ha indicat el diputat que ha afegit que la gestió de la Conseller de Benestar, com demostra la (no) aplicació de la Llei de Dependència, és absolutament nefasta. Torró ha acabat exigint la dimissió del conseller Cotino.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)