dijous, 26 de març de 2009

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida considera que l’aprovació de l’Informe Auken “és una bufetada a les polítiques urbanístiques de PP i PSOE”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que aquest document, “que ha estat aprovat per una aclaparadora majoria, corrobora allò que des d’Esquerra Unida venint denunciant des de fa anys. El Parlament Europeu deixa molt clar que la responsabilitat sobre els abusos urbanístics ocorreguts a Espanya i especialment al País Valencià recau sobre totes les administracions. Aquest informe aposta, com hem demanat en reiterades ocasiones des d’EUPV, per una moratòria que frene tots aquells plans urbanístics que no respecten els criteris de sostenibilitat mediambiental”

Torró ha destacat el treball realitzat per Izquierda Unida en el Parlament Europeu “en la defensa d’aquest informe, proposant un debat sobre el desenvolupament urbanístic, i la posada en marxa de mesures legislatives contra l’especulació i el desenvolupament insostenible que puguen frenar el desgavell produït a la costa valenciana”.

Per a Esquerra Unida, l’aprovació d’aquest informe “és una renyada molt dura a PP i PSOE. Ambdós partit han estat permetent i propiciant aquest model d’urbanisme voraç i esperem que prenguen nota i actuen en la línia que adverteix aquest document”.

Torró afegeix que l’amenaça de retirada dels fons europeus si Espanya no actua contra els abusos urbanístic “no pot prendre’s a la lleugera, com sembla que ja estan fent el PP i el PSOE. Si la UE aplica finalment aquesta mesura a Espanya, tant PP com PSOE seran responsables directes del prejudici que això supose”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada