dilluns, 30 de març de 2009

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demanarà de nou el tancament de la Central de Cofrents

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assegura que el nou incident ocorregut a la central el passat dijous –quan es produí una nova baixada de potència- demostra que la central “ha d’estar ja tancada. Són moltes les incidències que enregistra i el Consell ha d’adquirir de manera definitiva el seu compromís d’iniciar la programació per al seu tancament”

Esquerra Unida ha exigit en diverses ocasions que es pose en marxa el pla del tancament anticipat de la central de Cofrents abans de 2011, moment en el que expira el permís d’explotació de la central. “Tornarem a demanar al Consell el seu tancament. Ahir mateix Ecologistes en Acció denuncià que sols l’any passat la central va estar parada un 20% del seu temps de funcionament, ha tingut diverses baixades de potència, parades amb prealerta de emergència, fallides continuades. Aquesta instal·lació està més que demostrat que és deficient i perillosa i tant les seues continues incidències com la saturació de l’emmagatzemat de combustible, posen en evidència el risc”.

La central de Cofrents és la que lidera el nombre de successos notificables des de 1990 en tot el parc nuclear espanyol. “El Consell ha d’implicar-se en el tancament d’aquesta central i respondre a la petició continua que des d’EUPV venim realitzant des de fa temps, així com recomanar als centres educatius que suspenguen les seues visites a la central”. Torró afegeix: “Un manteniment de la central sols faria que posar en risc la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada