NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “PP i PSOE ofereixen un espectacle lamentable tirant-se la pilota i incomplint els seus compromisos per construir el tren de Gandia-Dènia”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que l’encreuament de responsabilitats que estan protagonitzant el PP i el PSOE sobre quina administració ha de fer-se càrrec de la construcció de la línia Gandia-Dènia “és vergonyós i un insult. Ambdós mostren la desídia més absoluta culpant-se uns a altres, defugint responsabilitats i practicant el victimisme. Mentre açò ocorre marginen el tren convencional mentre es gasten els diners en l’AVE”

Torró recorda que en febrer de 2007 la Generalitat i el Ministeri arribaren al compromís pel qual l’administració autonòmica assumia la construcció de la línia Gandia-Dènia, “a canvi que el Govern Central millorara l’estat de la línia Xàtiva-Alcoi. Tanmateix, un any després el Consell deixà sense efecte aquest compromís, excusant-se en la manca pressupostària. Ara vegem que els acords basats en la reciprocitat tan sols serveixen per a justificar la falta d’inversions de les dues administracions”.

El diputat d’EUPV considera que pel que fa a la Generalitat Valenciana “en lloc de practicar victimisme de cara Govern Central, ha de complir amb els seus deures, i destinar les partides necessàries en els pressupostos per als ferrocarrils convencionals”. Torró afegeix que el Consell “no pot estar reclamant unes intervencions al govern central, quan ell per sí mateix tampoc fa res”.

Per a Esquerra Unida, ambdós administracions “mostren una forta desídia per les línies convencionals de ferrocarril, i ens sembla intolerable perquè aquest és més eficient des del punt de vista social que l’AVE i costa menys diners”.

Torró assenyala que la dinàmica “en la què ha entrat la Generalitat i el ministeri és molt trista. És el model d’acusar-se un a l’altre. Mentre açò passa, està abandonada no sols la construcció de la línia de Gandia-Dènia, sinó també la millora i la gestió de la de Xàtiva-Alcoi des de fa més de 20 anys, així com el desenvolupament d’altres línies que haurien de vertebrar el nostre territori com és el cas de la què aniria cap a Aragó”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)