NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama al Consell la prohibició de les festes de bous al carrer

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, presentarà una proposició no de llei en les Corts Valencianes, “perquè considerem que aquestes festes són absolutament residuals, i no sols comporten un alt nivell de perillositat, causant morts i ferits com l’últim cas a Montserrat, sinó que a més no es compleixen les normes de seguretat i en molts casos suposen el maltractament dels animals”

Torró afirma que el Consell ha de plantejar-se “d’una vegada per totes la prohibició dels bous als carrer, una festa que tots els anys causa ferits greus i morts, perquè en casos com el recent de Montserrat, estem vegent que no es compleixen de manera estricta les normes de seguretat. El Govern Valencià ha d’intervindre per evitar que proliferen aquest tipus de festes arreu del País Valencià”.

Per al diputat d’EUPV aquesta tradició “és residual i s'hauria d'eliminar, així com altres festes que suposen perillositat i el maltractament d’animals com la solta dels ànecs a Sagunt o els bous a la mar de Dènia”, afirma.

Torró assenyala que la prohibició d’aquestos esdeveniments festers “no pot considerar-se com un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals. S’ha de modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d’animals i convertir-la en respectuosa per damunt de tot”, manifesta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)