NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “Les ajudes del PP per a comprar vehicles són populistes i demostren la falta de solucions reals per a combatre la crisi”

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que la proposta del PP de regalar 1.000 euros a les persones que vullguen canviar d’automòbil “és una mesura inútil per augmentar el consum i sols serveix per mantenir els beneficis de fabricants i distribuïdors, a més de ser absolutament incoherent amb la reducció de la despesa pública. Demostra clarament la mancança de solucions reals i el to populista de regalar diners públics. Sembla que el PP té diners per aquelles coses que li interessen perquè per a qüestions com l’aplicació de la llei de dependència, els diners brillen per la seua absència”

Per a Esquerra Unida aquesta actuació del PP “promou i accepta la despesa pública quan el benefici és privat, front al benefici de la majoria, que en aquest cas, hauria de representar el transport públic”.

Torró explica que el sector del automòbil “està sobredimensionat i globalitzat i aquestes mesures per a la compra, sols serveixen per augmentar la marge comercial ja que el propi sector ja estava fent els seus descomptes. A més, aquestes ajudes són línials, igualen els cotxes més ecològics amb aquells que ho són menys”.

Esquerra Unida entén que els canvis en matèria de transport “passen per transvasar viatgers del cotxe privat cap al transport públic i els mitjans no motoritzats, ambiental i socialment més eficients i sostenibles. Per això és fonamental gastar amb intel·ligència els diners públics i deixar d’invertir en l’assistència artificial d’un model caduc. És una fugida cap endavant i una oportunitat perduda, així com és incoherent que el PP, qui contínuament es manifesta per reduir la despesa pública quan aquests diners van destinats a serveis socials o als sectors més desfavorits, tanmateix contemple amb bon ulls la inversió d’aquestos fons per a fomentar la compra de cotxes per al benefici individual dels conductors que puguen comprar-se’ls”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)