ELECCIONS EUROPEES: 10 RAONS PER AL VOT A EU

QUÈ ET JUGUES QUE AQUESTES ELECCIONS SÓN IMPORTANTS PER A TU?

Molta gent es pregunta si aquestes eleccions serveixen per a alguna cosa. La veritat és que sí, en aquestes eleccions et jugues moltes coses. Una bona part de les decisions que més t'afecten es decideixen ja a Europa: els teus drets laborals; la política social; la política comercial; els límits per a la política econòmica; el marc de la política educativa, etc. Com veus, moltes coses i totes elles d'importància.

Aquesta idea la compartim tots els partits, però no tots plantegem les mateixes solucions ni propostes.

Fins ara, passa el de sempre: la crisi la continuen patint els i les que viuen del seu treball, d'un salari. La majoria de la nostra societat suporta amb la desocupació, amb l'angoixa per arribar a fi de mes, amb les expectatives frustrades, els errors que van cometre altres. I els i les que sofrim amb patiment els efectes de la crisi, comprovem com es premia amb suculents fons públics als mateixos que la van produir.

Europa es troba, per açò, en un encreuament: seguir la mateixa estratègia econòmica i política que ens ha portat a aquesta situació o optar per un canvi cap a un nou model de desenvolupament socialment just i ecològicament sostenible. Tenim l'opció de continuar amb les polítiques que beneficien als especuladors financers i immobiliaris o votar pels drets de la majoria de la societat, de les persones assalariades, autònomes, xicotetes empresàries, estudiants i jubilades, de les persones que viuen del seu treball i del seu esforç.

En aquesta disjuntiva, hi ha hagut fins ara poques diferències de contingut entre el PSOE i el PP. Ambdós partits han defés i continuen defenent l'Estratègia de Lisboa que es basa en la privatització dels recursos públics i la flexibilitat laboral, i un mateix candidat per a presidir la Unió Europea , el Sr. Durao Barroso.

Des de l'esquerra alternativa mai hem entés aquesta subordinació còmplice dels socialistes europeus a una política aliena a les nostres tradicions i tan lesiva per als interessos de la majoria.

Aquestes eleccions són una oportunitat per a canviar per l'esquerra aquestes polítiques, per a reprovar als culpables, per a dir que no volem més del mateix i per a apostar amb coratge per un canvi de rumb. Continuar amb la mateixa política produirà els mateixos errors: necessitem una alternativa a l'existent, des d'altres pressuposts, des d'altres anàlisis, des d'altres propostes.

Volem, per això, compartir amb tu 10 raons per a pensar, amb esperança, en aquest canvi de polítiques i per a apostar per Esquerra Unida.

10 RAONS PER A VOTAR A ESQUERRA UNIDA
  1. Perquè els que sempre han lluitat amb coherència per la defensa de la majoria social treballadora i dels seus interessos mereixen la teua confiança i el teu vot.
  2. Perquè no mereixen "una última oportunitat" aquells que sempre ens fan el mateix: prediquen amb paraules d'esquerra però sempre s'equivoquen per la dreta.
  3. Per a garantir una eixida per l'esquerra a la crisi econòmica a Espanya, castigant les polítiques conservadores del Govern i les alternatives retrogrades del PP.
  4. Perquè la millor manera d'aturar a la dreta amenaçadora i classista és donar-li la confiança a la gent conseqüent de l'esquerra, que plantegem alternatives a les polítiques conservadores.
  5. Perquè en aquesta ocasió tots els vots compten i tenen el mateix valor.
  6. Perquè aquesta crisi ha demostrat que si es vol es pot i nosaltres i nosaltres defenem que es poden millorar els serveis públics, l'educació, la sanitat i les polítiques socials, i que hi ha recursos per a això.
  7. Perquè les solucions d'esquerres passen per Europa. L'eixida de la crisi passa per una Europa social i de drets i per la intervenció de l'economia per a impulsar un nou model de desenvolupament.
  8. Per a democratitzar la Unió Europa, convertint el Parlament Europeu en una verdadera cambra legislativa i reforçant la participació de la ciutadania a través de referèndums vinculants.
  9. Per a garantir l'accés de tots i totes a l'educació superior i aturar la privatització de la universitat que s'oculta després del Procés de Bolonya.
  10. Perquè, per tot açò, quan Espanya assumisca la Presidència de la UE en 2010, impulsarem un Pacte per l'ocupació, el repartiment de la riquesa, el rescat dels sectors estratègics de l'economia, la reforma fiscal progressiva i la democratització de la UE.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)