NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida insta al Consell a desestimar definitivament el Nou Mil·lenni

Torró mostra la seua satisfacció per la decisió del TSJ de paralitzar aquest projecte urbanístic

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, exigeix al Consell que desestime de manera definitiva aquest megaprojecte urbanístic “que tal i com argumenta el Tribunal Superior de Justícia, per segona vegada, no és un pla sostenible ni té garantida l’aigua”. Torró considera aquest pla “com un desficaci urbanístic, sense cap ordenació del territori i que a més compta amb fortíssima oposició veïnal”.

Esquerra Unida considera que el Consell “hauria de reflexionar seriosament i rebutjar aquest projecte. En aquest moment de fortíssima crisi immobiliària és incomprensible com la Generalitat segueix donant el vist i plau a aquestos plans faraònics que pretenen multiplicar el nombre d’habitatges i requalificar milers de metres quadrats”.

Per a Torró, “el Consell, ja que no és capaç de tenir seny en política urbanística, ha d’assumir les decisions judicials i pal·liar els efectes de l’actual crisi del model, racionalitzant l’ús del sòl, executant una moratòria urbanística i un Plan de Ordenació del Territori digne i consensuat. Fins ara, el que ha fet el PP és aprovar un PAI darrere altre, amb l’oposició de la resta de forces polítiques i dels col·lectius socials i ecologistes, la Confederació Hidrogràfica, els propietaris i fins i tot els col·legis professionals. I tenim molts exemples, des de Porxinos, fins a Gran Manises, "el Manhattan" de Cullera, el Pla Rabassa o la requalificació del Mestalla”.

Esquerra Unida recorda, a més, que el Nou Mil·lenni de Catarroja afecta també a l’horta "d’especial protecció" la qual desapareix: “no importa l’oposició política i social del poble, del Consell Valencià de Cultura o el col·lapse del trànsit que pot suposar l’execució del pla urbanístic”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)