NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida acusa al PP de “confondre els interessos dels valencians” en matèria urbanística

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha eixit al pas de les declaracions del vicepresident del Consell, Vicente Rambla, qui ha demanat un pacte en Europa per evitar més informes contra l’urbanisme valencià. “El front comú dels valencians ha de ser aquell que ha unit ja a la majoria dels eurodiputats en l’aprovació de l’Informe Auken, el qual reclama la suspensió i revisió de tots els plans urbanístics pendents que no respecten el medi ambient i no garanteixen els drets dels afectats, així com la suspensió dels que no s’ajusten a la legislació comunitària. Aquestos són els autèntics interessos dels valencians, els que reclama l’Informe Auken i no els que promou el PP que sols van adreçats als interessos privats”

Torró recorda que l’Informe Auken va estar aprovat per la gran majoria d’eurodiputats de distints grups polítics, “i els interessos dels valencians no poden estar mai representats per la unió en defensa de interessos privats o sectorials en contra de l’ús racional i sostenible del territori i els drets dels propietaris del sol afectat”.

Per a Esquerra Unida, és el moment “d’aprofitar la moratòria urbanística de fet que ha imposat l’excés d’habitatge acumulat -associat a la crisi econòmica- per a planificar els diversos usos del territori de forma democràtica, obrir un ampli debat social i acabar amb la figura de l’agent urbanitzador que actua sobre el territori segons els seus interessos particulars, al marge del planejament del conjunt, en contra dels interessos de la ciutadania i de la sostenibilitat mediambiental”.

El diputat d’EUPV considera que en aquesta qüestió “sí deuen actuar d’acord els nostres representants polítics, ací i a Europa: en la defensa de l’interés públic sobre el territori de totes i tots, i no dels grans agents urbanitzadors que supediten als seus interessos el compliment de la legislació bàsica de la UE i el futur sostenible del País Valencià”.

Torró critica que la postura del PP i les declaracions de Rambla “sols pretenen intoxicar l’opinió pública i dir als valencians que els seus interessos són els dels grans agents urbanitzadors. Així de clar. El PP té la responsabilitat de contar la veritat i assumir la seua culpa en el desficaci urbanístic que ha estat produint-se en la costa valenciana”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)