Esquerra Unida lamenta “l’escenari trist que deixen Consell i Govern Central per als dependents”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que els retards en les ajudes que estan patint les persones dependents del País Valencià, “són la conseqüència d’una realitat vergonyosa: la provocada pel govern de la Generalitat i pel Govern Central, els quals es passen la pilota de la responsabilitat, sense assumir que estem parlant de persones que segueixen esperant una ajuda i en molts casos arriba abans la mort que eixa ajuda”

Esquerra Unida exigeix que es reforme el reglament d’aplicació de la llei “per a facilitar l’accés a les ajudes de les persones dependents i se simplifique i agilite el procés de reclamacions. En eixe sentit, tot el que està fent-se a Catalunya, podria servir de model per a millorar el del País Valencià”.

Per a Esquerra Unida, el deute de quasi 400 milions del Govern Central als dependents valencians “i el boicot continu que el Consell practica per a que aquestes ajudes també arriben o inclús es resolguen de manera judicial, són actuacions incomprensibles per a qualsevol persona en un poc de sensibilitat”, critica Torró.

El parlamentari lamenta que el que està ocorrent amb l’aplicació de la Llei de Dependència al País Valencià, “siga el mateix que ocorre amb, per exemple, les infraestructures ferroviàries de rodalies al País Valencià: cap de les dues administracions volen fer-se responsables de la situació de mancança del transport i acusen a l’altra. En el cas de la dependència és molt més greu, perquè aquesta desídia del govern autonòmic i central està afectant a la salut i a la qualitat de vida de les persones”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)