Esquerra Unida exigeix que s’investigue “urgentment” els brots de legionel·la a Alcoi

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha demanat “una investigació immediata” de la Conselleria de Sanitat “sobre l’origen d’aquest focus, les irregularitats detectades i el retard de l’ajuntament en confirmar que la bactèria estava a les màquines de la neteja. Aquest és un problema important de salut pública que està creant, a més, una seriosa alarma social”

Torró critica que les administracions no han donat mai públicament una explicació clara i suficient. “Des que es va declarar el primer dels 14 brots en l’any 2000, únicament es coneix la localització d’un sol focus, la resta han estat ocultats a l’opinió pública de manera deliberada” assenyala el diputat d’esquerres, qui recorda que “incomprensiblement” s’ha negat la informació sol·licitada tant pel grup municipal d’EU-L’Entesa al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi com per ell mateix com a diputat de les Corts Valencianes a la Conselleria de Sanitat.

Des del grup d’Esquerra Unida a l’Ajuntament d’Alcoi s’ha denunciat la falta de transparència del govern municipal i de la Conselleria de Sanitat, els quals no han informat sobre l’últim brot de legionel·la ni a la resta de la corporació ni als agents socials representats en l’Àrea de Salut.

Paco Agulló, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alcoi, ha exigit al PP, “respecte democràtic, màxima transparència informativa per a la població, i la convocatòria urgent de la corporació municipal i de l’Àrea de Salut”.

Agulló assenyala que de manera continua es destapen nous brots de legionel·la “i l’oposició exigim que es done informació, que es faça un estudi rigorós dels diferents brots a Alcoi, perquè és obvi que no s’encerta en el diagnòstic, i el que cal és la difusió de la informació sobre els diferents brots. El que ha passat, amb l’ocultació de la informació de l’existència de la bactèria a les màquines neteja d’Alcoi demostra que el PP oculta la informació i està perdent tota credibilitat entre els ciutadans”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)