Esquerra Unida reclama que les caixes d'estalvi tinguen un àmbit autonòmic

NOTA DE PREMSA

Davant els reiterats rumors i notícies contradictòries sobre les fusions entre caixes, el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que aquestes possibles unions “si es produeixen ha de ser dins de l’àmbit de l’autonomia. EUPV vol que es modifique el marc legal que regula el funcionament de les caixes d’estalvi per tal de reforçar el seu caràcter d'entitats públiques”

Torró afirma que per a garantir una eixida de la crisi “cal assegurar també l’estabilitat del sistema financer, la qual cosa sols es podrà aconseguir mitjançant una banca pública. A més, entenem que una de les bases d’aquest sector financer públic ha de ser les caixes d’estalvi”. Per a Esquerra Unida “no tindria cap sentit que les caixes tingueren un àmbit distint de la territorialitat marcada per l’estat de les autonomies, per tal de sotmetre-les a un control públic i democràtic adequat, posant el sistema financer al servei dels ciutadans i les empreses”, explica.

La formació d’esquerres considera que han d’existir dos criteris més a l’hora d’encarar les possibles fusions: d’una banda que les fusions es produesquen entre caixes que no tinguen xarxes de sucursals que se superposen “perquè si es produiren així, moltes oficines esdevindrien supèrflues i el resultat seria una pèrdua de llocs de treball que no s’ha de tolerar de cap de les maneres. Per altre lloc, cal tindre en compte les variables fiscals de les fusions”.

El diputat d’EUPV posa un exemple: “la possibilitat que una hipotètica fusió entre la CAM i Cajamurcia suposara que la nova entitat tinguera el seu domicili fiscal a Múrcia, provocaria una important pèrdua de recursos fiscals per al País Valencià. Això incideix, encara més, en la necessitat de mantenir un àmbit autonòmic per a la inevitable i imminent reestructuració del sistema de caixes d’estalvi”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)