EUPV inicia una campanya de "convocatòria ciutadana" per "refundar el conjunt de l'esquerra valenciana"

TELETIP (traducció)

VALÈNCIA, 3 Sep. (EUROPA PRESS) - La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, va informar hui que la nova estratègia política de la formació d'esquerres de cara als pròxims anys consistirà en una campanya de "convocatòria ciutadana" per "refundar el conjunt de l'esquerra valenciana".

Sanz, que va comparéixer hui en roda de premsa junt amb el portaveu de la Comissió Executiva d'EUPV, Ignacio Blanco, qui va assegurar que per a aconseguir aquest objectiu "no n'hi ha prou amb sumar sigles". L'estratègia de les coalicions "està superada", va asseverar. Es tracta, va apuntar d'implicar a la "esquerra desmobilitzada".

La responsable d'EUPV va ubicar la nova iniciativa d'EUPV en el marc de la crisi econòmica amb un Govern central "ineficaç" i l'autonòmic "paralitzat", en un context de "refundació" del partit a nivell nacional.

Per a això, aposten integrar a "el més dinàmic de la societat", tant a nivell laboral i econòmic, com cultural o del valencianisme polític per a iniciar, va apuntar, la "regeneració democràtica" i desfer el bipartidisme en la Comunitat. Es tracta, va afegir, d'un procés de "convocatòria ciutadana" que cobrirà tant l'àmbit municipal, com comarcal i autonòmic.

La convocatòria ciutadana és una "crida a les persones individuals perquè participen en la construcció d'una alternativa, partint de la realitat de cada poble i cada comarca, per a plasmar-la després en una alternativa", va concretar.

Per la seua banda, Ignacio Blanco va explicar que la presentació pública d'aquesta nova estratègia tindrà lloc a partir del 9 d'octubre. No obstant, va assenyalar que ja han estat constituïdes les comissions de treball per a afrontar l'eleccions de 2011 "amb les millors garanties". Per a aquests comicis "no hi haurà diferents estratègies" dins de les agrupacions, va subratllar.

Blanco va explicar que a pesar que es vol arribar a les eleccions de 2011 amb les "màximes garanties possibles", la campanya de mobilització "no pretén demanar el vot" sinó la "participació i la implicació", ja que el seu horitzó va més enllà dels pròxims comicis. Per a això, els militants "es van a bolcar" en la presa de contacte amb els simpatitzants de la formació d'esquerres.

Respecte d'això, va subratllar que "els nostres recursos són els militants", molts d'ells, va dir "no tenen carnet" sinó que "militen des de l'oposició" a les polítiques dels Governs actuals. "No necessitem diners, necessitem gent", va postil·lar.

Blanco, preguntat en aquest sentit si, a més de buscar als "desmobilitzats" es posaran en contacte amb membres d'altres organitzacions polítiques, sobretot per a la confecció de llistes electorals en els municipis, va assenyalar que es tracta d'un procés que comença ara i que es farà de manera "planificada" encara que, "la realitat de cada poble determinarà" la composició d'aquestes llistes, va apuntar.

Així mateix, va manifestar que els dos últims comicis han "deixat clares" dues coses: "que EU és l'única capaç de desfer el bipartidisme" i que per a això "és necessari que participe molta més gent". Per això, va anunciar reunions amb diferents organitzacions amb reivindicacions semblants i amb una "sintonia històrica".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)