Esquerra Unida mostra el seu recolzament a la plataforma Xúquer Viu

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, mantingué ahir una reunió amb dos representants del col·lectiu, que aprofitaren l’encontre per presentar la campanya que han preparat destinada a transmetre la preocupació que tenen no només per la posició del PP i del Consell respecte al Xúquer, sinó també la del propi Govern Central. “El Govern Central és molt procliu a permetre els canvis que vol impedir la plataforma i que estan en contra de les condicions en les què la UE va aprovar la subvenció per al transvasament Xúquer-Vinalopó, com ara que l’aigua de Xúquer es destine per a usos ambiental i agrícoles”

La formació d’esquerres ha coincidit amb la plataforma en assenyalar que aquest transvasament aprovat per la UE “no pot modificar-se més. Les condicions aprovades, especialment que l’aigua transvasada no puga dedicar-se a consums urbans, s’han de mantindre perquè són les que tenen menys impacte i les que, a més, compten amb tot el recolzament social”.

Esquerra Unida ha anunciat que traslladarà al grup parlamentari de IU en el Congrés dels Diputats, una sèrie de preguntes per a fiscalitzar quin són les intencions del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, respecte a les qüestions que preocupen als defensors del Xúquer.

Com la plataforma, Esquerra Unida, considera necessari que s’acabe amb la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa Oriental, que s’establisquen cabdals ecològics per al Xúquer i els seus afluents i es pose en marxa un Pla de Recuperació del riu, aprovat en juliol de 2008.

Torró assenyala: “s’ha de defensar el camp valencià i el regadiu tradicional, així com garantir l’abastiment hídric dels pobles de la Ribera amb aigua de la millor qualitat. Això significa que les propostes de Xúquer Viu han de ser la bandera a seguir, des de la millora de la qualitat d’aigües de la conca del Xúquer, fins l’elaboració d’un nou pla de conca”.

La reunió mantinguda entre EUPV i Xúquer Viu ha estat la primera convocada per la plataforma qui té previst realitzar més contactes per aconseguir recolzament a la seua campanya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)