Esquerra Unida preguntarà en el ple de les Corts sobre els brots de legionel·la a Alcoi

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha enregistrat una pregunta oral per al plenari de les Corts Valencianes, en la què instarà a la Conselleria de Sanitat a explicar quina és la informació detallada que té respecte als nous brots de legionel·la detectats a Alcoi i si té previst ampliar els estudis sobre la recurrència d’aquesta malaltia en aquesta ciutat. Torró denuncia que fins el moment, la Conselleria de Sanitat ha ocultat 12 dels 15 brots que ha patit Alcoi

Per al diputat d’EUPV “aquest és un motiu més que suficient perquè el conseller de Sanitat ens done explicacions. Durant aquest estiu han estat dos els brots ocorreguts a Alcoi, amb més d’una vintena d’afectats i les informacions que ens arriben de la conselleria sempre són confoses, no sabem a ciència certa si l’origen del brot està o no en les màquines d’asfaltat, cosa que provoca alarma social i preocupació entre els alcoians”.

Torró explica que aquests dos nous brots “generen noves incògnites i justifiquen la necessitat de transparència informativa. Els tretze brots anteriors eren relacionats per l’administració sanitària amb els sistemes de refrigeració de les indústries i ara sembla que l’origen es troba en les màquines d’asfaltat. El cert és que la recurrència de la malaltia a Alcoi implica que hi ha causes subjacents que en són poc o gens conegudes. L’administració té el deure d’investigar i ampliar els estudis sobre la presència d’aquesta malaltia a Alcoi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)