Esquerra Unida qualifica de “despropòsit” que el Consell tinga intenció de controlar la tresoreria de les Universitats

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que aquestA actuació “aniria en contra de l’autonomia de les Universitats. Sembla que el PP ha perdut ja la raó i la seua ànsia per controlar-ho tot arriba fins a l'extrem de voler posar també el seu braç manipulador en la gestió econòmica de les Universitats. Exigim a Gerardo Camps que rebutge aquesta mesura”

Torró argumenta que posar la Universitat sota la supervisió financera de la Generalitat, “és privar-la de la seua llibertat econòmica. Aleshores passarien de dependre sempre dels retards de les subvencions públiques a dependre, a més, de les decissions econòmiques que prendrà o no la Generalitat. No entenem que això siga funcionar amb autonomia, tal i com marca la llei, sinó més bé privar a la Universitat d’aquesta”.

Esquerra Unida considera que el pla d’austeritat proposat pel Consell i per Camps, “no hauria d'incloure aquest tipus de mesures i sí altres com l’eliminació de la despesa procedent dels grans esdeveniments. És curiós que el PP sempre retalle en la banda dels serveis públics, mai en la dels grans fastos i despeses sumptuàries”.

Segons Torró, el govern del PP “manté la seua política de rebaixa d’impostos, -com la del 0’25% de l’IRPF que no és gens progressiva-, i al mateix temps vol controlar una despesa social que és de les més rendibles: la de l’ensenyament i la investigació. Les universitats valencianes ja pateixen el finançament summament precari a causa de la racaneria de la Generalitat i ara seran doblement perjudicades per aquest mecanisme de control econòmic”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)