Esquerra Unida qualifica els nous pressupostos del Consell de “decebedors i continuistes”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha realitzat una primera valoració dels comptes autonòmics i ha destacat que ofereixen “poques novetats. Ens atorguen de nou continuisme i decepció, perquè en una situació de crisi, com la que estem vivint, esperàvem un increment de la inversió pública que, de nou, no es produeix. El retall en competències com la de Medi Ambient és, a més, tota una declaració d’intencions de la despreocupació del Consell en aquesta matèria”

Torró explica que els pressupostos han de funcionar “amb un efecte anticíclic, per a poder cobrir amb inversió pública el que no farà la inversió privada i per a que el consum públic suplisca el privat. Però els pressupostos de 2010 no van per eixe camí i la prova és un Consell que¡ segueix una política fiscal absurda que redueix impostos”.

Esquerra Unida critica que el suposat increment que hauria de vindre pel canvi de finançament, “no es veurà perquè s’apliquen mesures fiscals errònies”.

Des d’aquesta primera valoració dels comptes autonòmics, Torró assegura que ja es veuen “greus errades com el retall de la despesa en un 25% a Medi Ambient. Creem que amb això el Consell deixa palès el poc interés que té per aquest tema”. La formació d’esqerres entén que el pressupost, abans de ser aprovat, “ha de sotmetre’s a un viratge i que es canvie les despeses en la política d’esdeveniments on ha d’entrar la tissora ineludiblement, perquè d’altra manera, ho entendríem com una burla a tots els valencians i valencianes en aquesta època de crisi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)