EUPV denuncia “la indefinició” de la Conselleria respecte a l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alcoi

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró: “L’actitud present del PP i la trajectòria observada fins ara obscureix la notícia de la publicació del decret de creació de l’escola”

El diputat autonòmic d’EUPV critica que a la compareixença del dimarts passat a la Comissió d’Educació de les Corts valencianes, la Secretària Autonòmica d’Educació, Conxa Gómez, no es comprometera a l’hora de resoldre els problemes de manca de personal no docent d’aquesta escola.

Torró assegura que la compareixença de Gómez va resultar “absolutament decebedora. No sols no va acceptar cap crítica sobre el fet impresentable d’haver trigat 3 anys en aprovar un decret, sinó que es va negar a parlar de les deficiències que encara té l’escola alcoiana”, indica el diputat.

En aquest sentit, Torró incideix en què, tot i que el decret de creació permetrà la dotació del personal d’administració i serveis del que no disposa en l’actualitat l’EOI d’Alcoi, Gómez es va negar “de forma ostensible a indicar quina seria la dotació exacta del personal ni, molt menys encara, quan era previsible que aquests treballadors s’hi incorporaren. El que hauria de ser un tràmit parlamentari en el que tots els grups ens felicitàrem per la resolució d’un greu problema va acabar per obscurir-se davant l’opacitat de la Conselleria”, assenyala el diputat d’esquerres.

Elda i Llíria

Des d’EUPV denuncien, a més, que hi ha altres escoles que es troben en la mateixa situació que la d’Alcoi, com ara les d’Elda i Llíria. “Vist el que hem vist fins ara no resulta gens sorprenent i, en canvi, sí és molt preocupant que la Secretària Autonòmica no volguera comprometre’s en absolut en la solució de la manca de decret que afecta a aquestes escoles.

Malgrat la nostra insistència, va eludir parlar d’elles en cap de les dues rèpliques que ens va adreçar”. EUPV insisteix que hi ha encara preguntes parlamentàries sobre aquesta qüestió per respondre per part de la Conselleria. La formació d’esquerres indica que seguirà treballant per a que es resolguen finalment “aquestes greus irregularitats que comprometen el futur d’un ensenyament estratègic per les comarques valencianes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)