Lluís Torró (EU): “L’administració juga amb foc si manté més temps oberta la central de Cofrents”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que l’enèsima incidència produïda a la central aquest cap de setmana “corrobora de nou el perill de que aquesta instal·lació estiga encara oberta. Són moltes les incidències que registra i el Consell s’ha de comprometre de manera definitiva en l’exigència per a que es programe el seu tancament”

Esquerra Unida ha exigit en diverses ocasions que es pose en marxa el pla del tancament anticipat de la central de Cofrents abans de 2011, moment en el que expira el permís d’explotació de la central. “Tornarem a demanar al Consell el seu tancament. Ecologistes en Acció no cessa de denunciar que la central té fallides continuades, baixades de potència, parades amb prealerta de emergència, un seguit d’incidències que amb la saturació de l’emmagatzemament de combustible, posen en evidència el risc i demostren que és deficient i perillosa”.

La central de Cofrents és la que lidera el nombre de successos notificables des de 1990 en tot el parc nuclear espanyol. “L’administració juga en foc si manté més temps oberta aquesta central. Per banda del Consell, aquest ha d’implicar-se en el tancament d’aquesta central i respondre a la petició continua que des d’EUPV venim realitzant des de fa temps. Un manteniment de la central sols faria que posar en risc la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes”. Esquerra Unida s’ha sumat, a més, a la plataforma creada que agrupa a totes les organitzacions que estan reclamant el tancament definitiu de la central.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)