Esquerra Unida acusa a Rafael Blasco d’haver iniciat “una greu precarització” en Vaersa

NOTA DE PREMSA

Torró sospita que l’augment en la despesa de personal de la conselleria “és conseqüència del compliment de la sentència”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, mostra la seua satisfacció perquè Inspecció de Treball sancione les externalitzacions i privatitzacions de Vaersa. Torró considera “positiu que es castigue el frau de llei que es produeix en les contractacions de personal de Vaersa que genera la precarització del treball amb aquestes actuacions”.

Segons explica Torró, aquesta empresa pública de la Generalitat, dedicada a la preservació mediambiental, arrossega i incrementa, legislatura rere legislatura, un greu problema de precarització laboral, fruit de greus infraccions en la contractació del seu personal.

“Ja en la campanya electoral de 2003, els treballadors i treballadores de Vaersa obtingueren la promesa de Camps de que anaven a equiparar-se a la resta de treballadors públics de la Generalitat, fet que avalaren els serveis jurídics. Tanmateix va ser l’actual factòtum del consell, el senyor Rafael Blasco, aleshores president de Vaersa, qui bloquejà l’adhesió al Conveni personal de la Generaliitat”, explica el diputat d’esquerres.

Esquerra Unida manifesta que des d’aquell moment, es produeix un abús en les assistències tècniques “que s’utilitzen en frau de llei i que no deixen d’augmentar. Eixes infraccions són les que la Inspecció de Treball ha començat a sancionar”.

Torró aclareix: “el fet és que la majoria de treballadors i treballadores de Vaersa, i fins el 60% del personal de la pròpia Conselleria està en precari, sense continuïtat laboral, i els treballadors de la Generalitat estan contractats mitjançant assistències tècniques privatitzades”.

Compliment sentència
Des d’EUPV, a més, subratllen que als pressupostos actuals destinats a la conselleria de Medi Ambient, es reflecteix un fort augment de la despesa de personal que contrasta amb la baixada general dels comptes destinats a aquesta conselleria: “sospitem que aquesta situació d’augment de la despesa de personal es conseqüència directa de la sentència”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)