Esquerra Unida demanarà la protecció de la desembocadura del Serpis en el Catàleg de Zones Humides

NOTA DE PREMSA

El coordinador local Xavier López ha anunciat que EUPV Gandia demanarà l’Ajuntament la seua implicació en la protecció d’aquest valuós ecosistema

Esquerra Unida del País Valencià demanarà la inclusió de la desembocadura del Serpis o riu d’Alcoi en el Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana a instàncies del col·lectiu local d’EUPV Gandia. Amb aquesta mesura, la formació d’esquerres i ecologista, pretén garantir la regeneració i la conservació de la fauna i la flora del llit del riu Serpis, alhora que es preserven les fèrtils zones de cultius que l’envolten de la depredació urbanística que l’Ajuntament de Gandia ha estat fomentant al llarg dels últims anys.

Concretament, Esquerra Unida pretén demanar la protecció d’un zona d’unes 25 ha (25.000 m2 ) compresa entre el pont de l’Avinguda Blasco Ibáñez i la Platja de Venècia. Aquesta zona es troba inundada durant la major part de l’any; alberga un ric ecosistema de canyars amb restes de vegetació de ribera autòctona en la que es poden trobar diversos tipus d’espècies d’aus aquàtiques (ànecs, garses, etc.). Tanmateix, per a Esquerra Unida del País Valencià també resultaria convenient preservar la zona de conreus de cítrics que, encara hui dia, es troba bastant ben conservada al voltant del Riu d’Alcoi entre el Pont de l’Avinguda de Blasco Ibáñez i el de la Carretera de Daimús i que, actualment, es troba amenaçat per diferents projectes urbanístics impulsats per la corporació local.

Així mateix, el diputat autonòmic d’Esquerra Unida del País Valencià Lluís Torró, ha anunciat que, en primer lloc, ha preguntat a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Turisme i Habitatge, per quin motiu es va excloure aquesta zona humida del Catàleg de Zones Humides i si s’ha realitzat algun estudi sobre el valor ecològic de la zona. Lluís Torró ha anunciat que els propers dies Esquerra Unida del País Valencià sol·licitarà formalment al Govern Valencià la inclusió d’aquesta zona en el Catàleg de Zones Humides.

Finalment, Xavier López, en nom del col·lectiu local d’Esquerra Unida demanarà l’Ajuntament de Gandia la seua implicació en la protecció d’aquest valuós ecosistema, per sobre dels interessos urbanístics existents.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)