Esquerra Unida insta al govern del PP a atendre la proposta del CVC per a suprimir el bou embolat

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, mostra la seua coincidència amb l’informe emès pel Consell Valencià de Cultura (CVC) “aquest tipus de festa és una absoluta barbaritat, on es posa de relleu el maltracte als animals i hauria d’estar ja eliminada des de fa temps, tal i com hem exigit des d’EUPV en reiterades ocasions. Esperem que la Generalitat atenga ara aquesta petició formulada des del CVC”

Esquerra Unida ha presentat en les Corts amb anterioritat diverses iniciatives respecte aquesta qüestió, una de les últimes fou una proposició no de llei que exigia la supressió de les festes de bous al carrer. “Considerem que aquestes festes són absolutament residuals, i no sols comporten un alt nivell de perillositat, causant morts i ferits, sinó que a més no es compleixen les normes de seguretat i en molts casos suposen el maltractament dels animals”.

Torró afirma que el Consell ha de plantejar-se “d’una vegada per totes la prohibició dels bous als carrer i per descomptat, la del bou embolat. El Govern Valencià ha d’intervindre per evitar que proliferen aquest tipus de festes arreu del País Valencià”.

Per al diputat d’EUPV aquesta tradició “deuria eliminar-se, al igual que altres festes que suposen perillositat i el maltractament d’animals com la solta dels ànecs a Sagunt o els bous a la mar de Dènia”, afirma, “la supressió no pot considerar-se com un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals. S’ha de modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d’animals i convertir-la en respectuosa per damunt de tot”, manifesta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)