dilluns, 4 de gener de 2010

Esquerra Unida demana al PP explicacions sobre les cinc obres que afectaran l’horta protegida

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic Lluís Torró, ha anunciat que el seu grup parlamentari sol·licitarà en les Corts Valencianes a la Conselleria de Medi Ambient tota la documentació sobre aquestes actuacions, “en concret, volem conèixer l’informe fet pels seus tècnics respecte aquestos cinc vials que afecten l’horta protegida de València i les seus rodalies, així com quins criteris són els que ha utilitzat la Conselleria per avaluar aquestes actuacions”

EUPV entén que la Conselleria ha de donar explicacions sobre aquestes obres. “Per això, li preguntarem al conseller quins són els criteris de necessitat que utilitza la Conselleria per avaluar les actuacions d’infraestructures en sol protegit d’horta i en especial, en les afeccions al Pla d’Actuació Territorial de l’Horta”.

Recordem que aquestes cinc obres són la via Parc Nord -que passarà per l’horta protegida de set municipis-, la ronda litoral -que creuarà els poblats marítims de manera subterrània-, el cinturó nord -que permetrà l’ampliació de la Politècnica-, la ronda al sud de Tavernes i Alboraia, i la de Faitanar, que creuarà altres quatre municipis de l’Horta Sud.

Per a Torró, “resulta contradictori que la conselleria promoga aquestes obres que vulneren la protecció del paisatge i tanmateix s’opose a actuacions semblants i també molt agressives malgrat estar contemplades en el futur Pla General d’Ordenació Urbana, com és el cas del futur vial entre Campanar i Benimàmet, respecte el qual la Conselleria ha obligat a l’Ajuntament de València a retirar l’obra precisament perquè suposava un atac a l’horta”.

Torró afegeix : “aquest comportament de la Conselleria sembla un tant esquizofrènic. Li demanem que establisca seriositat en els seus criteris i que per damunt de tot protegisca l’horta valenciana, estiga on estiga ubicada”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada