Esquerra Unida mostra la seua preocupació per la introducció de la gestió privada en els aeroports

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assenyala que els problemes “no vindran solament pels dubtes que genera la centralització de la gestió dels aeroports, la qual no sembla la forma més eficient, sinó que el que ens preocupa per damunt de tot és la introducció de la gestió privada, permetent una participació de fins el 30 % de les empreses privades en AENA. Això, així com la segregació dels aeroports grans i rendibles, pot representar el primer pas en una privatització total del servei. El resultat seria, a mitjà i llarg termini, la degradació del propi servei”, adverteix Torró

El parlamentari d’esquerres explica que la proposta del PSOE contempla la gestió centralitzada de tots els aeroports “contra la idea d’aquells -CiU i ERC, sobretot- que reclamen una gestió com la que existeix en els ports: societats mixtes amb participació majoritària de l’Estat però amb minories de bloqueig -en decisions importants com el nomenament de la direcció i altres- per a les administracions locals. A aquesta norma sols s’escaparan alguns aeroports bé perquè tinguen beneficis -com el d’Alacant, encara que els beneficis que sembla tindre resulten de no comptabilitzar-li les inversions- o que tinguen una gestió complexa pel volum, com és el cas de Barajas o el Prat”.

Esquerra Unida assegura que el PP a través del conseller Mario Flores critica la centralització de la gestió i demana que els aeroports valencians s’acullguen a l’excepcionalitat dels que han de ser gestionats independentment; “però el cas és que el PP recolza la proposta de Pepe Blanco a Madrid. El PP valencià es troba de nou entre l’espasa del victimisme front a Madrid i Catalunya i la paret de la posició del seu partit a Madrid”.

Torró critica l’actuació de Flores, “i els seus intents de presentar al País Valencià com a damnificat per Zapatero. Aquestos intents responen en aquest cas a l’objectiu de Camps de distreure l’atenció sobre els problemes que li assetgen, fent veure que tenen iniciativa, d’una banda, i d’una altra, i sobretot, de tractar que el model que finalment s’implante els permeta intervindre en la gestió per a afavorir negocis d’empreses amigues com venen fent des de fa temps amb els ports”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)