Esquerra Unida assegura que la fusió de Bancaixa i Caja Madrid suposa “el desmantellament total del sector financer autòcton”

NOTA DE PREMSA

Torró (EU): “Camps és responsable d’aquesta situació perquè és l’últim en defensar els interessos dels valencians i valencianes”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que aquesta fusió significa “que totes les decisions es prendran fora. Es perd la territorialitat i és previsible que aquesta fusió vinga seguida d’una privatització. La fusió de Bancaixa amb Caja Madrid i l’anterior de la CAM deixen el sector financer valencià definitivament mort”.

El parlamentari d’esquerres ha remarcat que la “suposada valenciania de Camps, eixa de la que es vanaglòria contínuament, ara no s’ha vist per cap racó. La defensa que fa habitualment dels interessos valencians no és més que una boutade. Camps sols fa que penjar-se medalles, però quan toca defensar els nostres interessos no està mai al lloc que li toca. I com a prova les fusions de les dues caixes valencianes”, arremet.

Esquerra Unida aposta per un model de caixa d’estalvi “públic, una banca pública territorialitzada i que els criteris que la dirigisquen siguen el de servei a la ciutadania i a l’estructura productiva del territori. Aquestos criteris haurien d’estar per damunt de qualsevol altra consideració”.

Torró afegeix: “és evident que el que està proposant-se des dels diferents governs és la prima dels interessos financers per damunt dels de la població. En els casos de Bancaixa i la CAM, el govern de la Generalitat té una responsabilitat gravíssima i no hauria haver-se inhibit d’ella”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell