Esquerra Unida denuncia la “destrucció de Sagunt, a Escena”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha acusat a la Directora General de Teatres de la Generalitat, Inmaculada Gil Lázaro, de fer desaparèixer Sagunt a Escena i programar “altre festival per a enguany, que no és més que el resultat de la bancarrota a la què ha sumit a Teatres de la Generalitat. El seu interès per Sagunt a Escena sempre ha estat circumstancial, i sols ha buscat l’oportunitat de programar cars espectacles de dansa i de teatre clàssic del mercat d’estiu, sense cap criteri artístic i mirant sempre les capçaleres de cartell”

Torró lamenta que ara amb la crisi econòmica “i la mala gestió de Gil-Lázaro, Cultura opte simplement per soterrar el festival. Sembla que Teatres i la Conselleria ja no poden convidar a aquells que els interessa a Sagunt a Escena, com fèiem cada estiu”, critica.

Per a Esquerra Unida, la renúncia a la marca històrica del festival “després de 27 anys, ha estat, ja en la passada edició, un indici de la seua retirada desordenada. Anomenar-lo ara festival d’estiu és una perogrullada i suposa tirar una marca de fàbrica que ha costar dècades construir a la paperera”, assenyala el diputat. Per a Torró la proposta, a més, de Nuevos Lenguajes Escénicos “no és més que un subterfugi per a donar cabuda a propostes de molt baix cost”.

La Nau

Torró insisteix, a més, que l’abdicació definitiva de programar en la nau del port, La Nau, “després d’una inversió, -que encara es deu a Bancaixa- de 30 milions d’euros, en un immoble que no és propietat de la Generalitat Valenciana, sinó de l’empresa pertanyent al Ministeri d’Indústria, Infoinvest, és la confirmació de la fallida del projecte de la Ciutat de les Arts Escèniques, promès en el seu dia per Eduardo Zaplana”.

El parlamentari d’esquerres lamenta que aquest projecte “haja estat una presa de pèl als saguntins, a qui se’ls ha oferit durant quatre legislatures, successius projectes virtuals que mai arribaran a ser una realitat, com és el cas de la Ciutat de les Arts Escèniques”.

Esquerra Unida ha anunciat que sol•licitarà la compareixença de la consellera de Cultura, Trini Miró, per a que done explicacions sobre la desaparició de Sagunt a Escena, i done compte de l’estat del famós projecte Ciutat de les Arts Escèniques, “que no sols té implicacions des del punt de vista, sinó també des del patrimoni històric i fins i tot sentimental dels saguntins”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell