Lluís Torró (EU): “El Consell es bota la llei en negar-se a constituir la Mesa Sectorial de les Universitats”

 NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha lamentat que el Partit Popular s’haja oposat aquest matí, en la Comissió d’Educació de les Corts Valencianes, a la constitució d’aquesta mesa. “La negativa del PP provoca que s’estiga vulnerant l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic de 2007, on en l’article 34 queda patent l’obligatorietat de constituir-la”. Torró, a més, recorda que també el propi acord entre govern i sindicats per a la funció pública “remarca el compromís de constituir la mesa en el marc d’una negociació col•lectiva que ha de donar-se en cadascuna de les comunitats autònomes”

El diputat d’EUPV ha criticat que Amparo Camarero, Secretària Autonòmica d’Universitats, haja anunciat aquest matí que el Consell no va a constituir la mesa i que haja instat a cadascuna de les universitats en solitari o de manera conjunta a fer-ho. “Hem de recordar-li a la senyora Camarero i al PP que hi ha qüestions que no corresponen a la negociació de les Universitats, sinó al govern valencià, com és el cas dels complements autonòmics”.

Esquerra Unida insisteix en les nombroses qüestions que haurien de tractar-se en aquesta mesa sectorial: “per exemple les retribucions dels treballadors de la universitat, els problemes en el finançament de la investigació, o la necessitat de negociar el sistema de complements dels professors, molt baixos respecte qualsevol altra autonomia. Ens preguntem què passarà, per exemple, amb els professors contractats no funcionaris. El que està fent el Consell és llevar-se responsabilitats que li pertoquen”.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell