Esquerra Unida insta a la Conselleria a elaborar un pla de neteja profunda de la Devesa del Saler

El dissabte es cremaven dues hectàrees al Saler i apareixien residus de fa trenta anys. La prevenció ha de passar per la neteja dels paratges naturals protegits, eliminant els residus que s'hi han dipositat durant anys. A aquesta nota ho denunciem i demanem accions immediates a la Conselleria de Medi Ambient

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que l’incendi del paratge natural del passat divendres “ha deixat al descobert la brutícia acumulada des de fa temps, i per tant la necessitat d’executar un pla de neteja que condicione el paratge per a que no es donen incendis ocasionats bé per l’acumulació de vegetació o de fem. Estem parlant del pulmó verd de la ciutat de València, amb un valor paisatgístic i mediambiental incalculable, i la Conselleria no pot mirar cap a altre costat”.

Torró considera que tant la Conselleria de Medi Ambient com l’Ajuntament de València, “haurien de sumar esforços per elaborar aquest pla profund de neteja del parc, el qual hauria d’analitzar de manera prioritària els racons actualment protegits però que en el passat eren utilitzats com a zones d’oci, i que ara l’incendi ha descobert l’acumulació de fem en ells. D’aquesta manera es podria netejar de manera conscienciosa el paratge”.

El diputat d’EUPV afirma que les brigades forestals de la Conselleria de Medi Ambient i de la Generalitat “han d’actuar en la zona, no sols en els moments en que es declara un incendi, també per a la seua prevenció. L’aparició de la brutícia acumulada des de fa anys i el testimoni dels propis veïns i usuaris de la zona corroboren que durant massa temps la prevenció no ha incidit en la neteja”, recorda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell