Esquerra Unida qualifica “d’abús” del Consell la pujada de les taxes i l’obligació a les Universitats de costejar-se les noves titulacions

Ja s'ha convertit en un tòpic, però el cert és que la política del Consell és immoral. Si les universitats públiques valencianes ja estaven malament finançades, ara, amb l'excusa dels retalls de Zapatero, van a estar-ho pitjor. La consigna és ben clara: "qui vullga educació superior que vaja pensant en pagar-s'ho". I d'això en diuen polítiques socials!

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que aquestes mesures, en concret la pujada de les taxes en un 4%, “va en contra de l’anomenada dimensió social del procés de Bolonya, el qual teòricament ha de garantir que cap estudiant es veja obstaculitzat per a completar els seus estudis per qüestions socioeconòmiques. Aquest increment, tres vegades per damunt de l’IPC és, per tant, injustificable”.

Per a Esquerra Unida la pujades de les taxes “té un efecte dissuasiu, quan el que caldria és estimular a la joventut per a la realització d'estudis superiors com una aposta de futur i un component imprescindible per a superar la crisi amb un desenvolupament sostenible”.

Torró, a més, lamenta que en lloc de fomentar les facilitats per accedir a la Universitat, i que aquesta puga oferir una oferta completa, “el Consell sols fa que posar entrebancs, perquè és incapaç de complir amb la seua responsabilitat davant la inversió universitària. L’obligació dictada ara pel Consell per a que siguen les pròpies universitats del País Valencià les que es costegen les noves titulacions, és una mostra més de la desídia d’aquest govern per la universitat pública valenciana”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell