Esquerra Unida demana explicacions al Consell sobre l’elevat deute de Tragsa

La situació financera del Consell condueix a coses com la que ací denunciem. La Conselleria de Governació ha acumulat un deute milionari amb l'empresa TRAGSA (empresa pública adscrita al Ministeri de Medi Ambient). El deute prové dels serveis que ofereix TRAGSA en forma de brigades forestals. Segons el Consell aquest és un servei essencial (no caldrà que s'esforcen molt per convéncer-nos, oi?). Ara bé, sembla que no ho és suficientment per a pressupostar el cost de manera adequada. Cal trobar una solució immediata a aquesta situació. No sols perquè es posa en perill un servei clau per a poder actuar de manera ràpida i eficient en cas d'incendi forestal; sinó per que hi ha en joc 600 llocs de treball. La suficiència i autocomplaença que Castellanos demostra en públic és una façana darerre de la qual es troba una gestió nefasta i interessada.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha reclamat explicacions al conseller de Governació sobre la reunió mantinguda el passat 17 de desembre entre les conselleries d’Hisenda i Governació amb la presidenta de Tragsa, per conéixer fins quan l’empresa continuarà prestant serveis al Consell, tenint en compte el deute que té de més de 65 milions d’euros, els sols 9 milions d’euros que s’han destinat als pressupostos per a 2011 i l’advertència de la pròpia Tragsa d’acabar el contracte el pròxim 30 de gener.

Torró subratlla: “ens preocupa per damunt de tot com va a resoldre’s la gestió de les brigades forestals. Hem de recordar que el deute acumulat amb Tragsa és un desfasament que supera inclús el total dels pressupostos aprovats, i que aquesta situació afecta a més de 600 treballadors i a un servei absolutament essencial”.

Esquerra Unida recorda que el Consell d’Administració de Tragsa “teòricament no anava a deixar créixer més el milionari deute acumulat en els últims tres anys per la Generalitat Valenciana, i anava a deixar de prestar els serveis que isqueren fora del pressupost de 2011, aleshores creem que el senyor Castellano haurà d’explicar-nos en quina situació ens trobem i com pensa resoldre aquest més que preocupant problema”, afirma Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)