Esquerra Unida comença a treballar per rellançar la vertebració de les Comarques Centrals

Alfons Rus és, com tothom sap, l'inefable president de la Diputació de València, famós per les seues brofegades i insults contra ensenyants i altres. També s'ha fet famós per una gestió molt "peculiar" a la seua ciutat, per vetar actuacions de Xavi Castillo o per organitzar concursos de DJ's caríssims. És menys conegut, però que abans que Camps el nomenara President del PP a la província de València i de la Diputació Provincial va utilitzar el Consorci de les Comarques Centrals com a trampolí personal. Una llàstima. El Consorci i el projecte CONCERCOST que el dotava de contingut representa una autèntica oportunitat de vertebració i reequlibri del País Valencià. La creació d'un espai ordenat i de futur de les comarques situades entre les gran conurbacions de València i Alacant-Elx. Espai econòmic (reflecteix petita escala l'estructura del País), però també social, cultural i, fins i tot, lingüístic. Amb nuclis urbans consolidats però de mitjanes dimensions; amb una densa xarxa de pobles grans i menuts; amb pols de desenvolupament turístic i clústers industrials; amb un rerepaís de grans possibilitats per a l'agricultura i el turisme d'interior; amb espais naturals i paisatgístics de gran qualitat. Un projecte que el PP va dinamitar, que Rus (personalment) va manipular i que el PSOE ha menyspreat. Un projecte que cal tornar a posar dempeus per la gent que hi vivim i pel futur del País.

NOTA DE PREMSA

EUPV presentarà mocions en els ajuntaments de les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés, La Safor, La Vall de’Albaida, L’Alcoià, el Comtat i La Marina Alta per recuperar aquesta proposta “necessària per articular i reequilibrar el territori valencià, superant les demarcacions administratives provincials”, però que roman oblidada des de fa anys. “No ens valen les passades paraules i promeses del president, testimonial, del Consorci de les Comarques Centrals, Alfonso Rus, ni tampoc el silenci actual. Volem donar solucions a la crisi i aquesta és una mesura de futur”, afirma el diputat LLuísTorró.

El diputat i candidat a Les Corts per Alacant, Lluís Torró, el portaveu de la Comissió Executiva d’EUPV i número dos en la candidatura autonòmica per València, Ignacio Blanco, i la secretària de política municipal d’EUPV, Estefania Candel, es van reunir ahir per la vesprada a Xàtiva amb diversos regidors i dirigents d’EUPV dels municipis que formen part de les Comarques Centrals del País Valencià. L’objectiu era estudiar i analitzar la regeneració del projecte de Consorci de les Comarques Centrals per donar una resposta clara i vàlida a la crisi que està afectant, d’una manera especial, a aquest territori. EUPV ha anunciat que presentarà mocions en tots els ajuntaments amb l’objecte de posar sobre la taula una qüestió d’organització socioeconòmica que, tot i la seua validesa des de fa molt de temps, ha estat totalment oblidada per les institucions.

Torró explicà durant la reunió de treball que “cal subratllar la importància de les infraestructures en aquest territori, de fet la finalització de l’Autovia Central, la necessària revitalització de la línia Xàtiva-Alcoi, el projecte ferroviari Gandia-Dènia, així com la projecció del corredor ferroviari entre Gandia i la Pobla del Duc i la línia de la costa entre Gandia i Alacant acabarien atorgant una vertebració vital i sostenible per aquest espai que comparteix problemàtiques de tot tipus però també potencialitats que s’haurien de desenvolupar”.

Durant la reunió mantiguda pels dirigents i càrrecs públics d’Esquerra Unida s’ha destacat que “la configuració territorial de les comarques centrals, segons un estudi de l’OCDE, es correspon amb un model òptim de desenvolupament, basat en els equilibris interns i més sostenible ambientalment que les grans conurbacions metropolitanes”. Per això, el diputat d’EUPV ha tornat a insistir en que “ara més que mai cal pensar en clau de futur i replantejar l’organització socioeconòmica de les Comarques Centrals. El primer pas ha de ser l’elaboració d’un Pla Estratègic intercomarcal per crear ocupació i generar alternatives a la crisi”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)