EU-l’Entesa crida a la mobilització contra el tancament de la senyal de TV3

Sobre la qüestió del tancament dels repetidors de TV3 se'n pot parlar molt i se n'ha escrit molt, també. Jo us recomane especialment la columna de Manel Rodríguez al Levante del dissabte passat (la podeu llegir al seu magnífic bloc, La pedra i el marge). Com ens deia Manel al correu setmanal en el que difon aquesta col·laboració, a mi també comença a buidar-se'm el dipòsit de la indignació. Normalment tendim a posar l'accent sobre la ignominiosa actuació del PP valencià (per dir-li alguna cosa). L'anti-catalanisme espanyolista que alimenta el PP per mantindre mobilitzada una part de la seua parròquia es veu atiat en èpoques electorals. Però em sembla que no hauríem de carregar les tintes només sobre Camps i la seua colla. Què fa el PSOE? I el PSPV (si és que encara existeix)? Com és possible que dugam més de quatre anys amb aquest problema i que no s'haja mogut ni un dit a Madrid per resoldre-lo? En açò, com en moltíssimes altres coses (massa), sempre tinc la sensació molesta d'anar botant entre el foc i les brases. Consentirem que sempre siga així?

NOTA DE PREMSA

Francesc Agulló, candidat a l’Alcaldia d'Alcoi per EU-l'Entesa, i Lluís Torró, diputat d’EUPV, participaran aquesta vesprada en la concentració convocada per la Plataforma "Sense Senyal" aquesta vesprada a la Plaça d'Espanya.

El portaveu i candidat a l'alcaldia, Francesc Agulló, considera el tancament de la senyal de TV3 “un acte de censura més propi de dictadures i de règims inquisitorials que d’una democràcia” i fa una crida a la mobilització de tots els ciutadans i ciutadanes dAlcoi “que volem llibertat d’expressió i llibertat d’informació”.

Agulló assegura que el Consell ha forçat a ACPV ha tallar les emissions de TV3, mitjançant multes absolutament desproporcionades i inassolibles, “perquè no suporten que al País Valencià es puga veure una televisió que ells no controlen i manipulen, com si fan amb Canal 9” i afegeix que aquesta persecució “vulnera els drets dels ciutadans i ciutadanes a informar-se lliurement”.

Per la seua banda, el diputat d’Esquerra Unida, Lluís Torró, considera que aquesta “és una mostra més de l’anticatalanisme del Partit Popular, que és capaç d’alimentar un enfrontament amb els nostres veïns i veïnes del nord, simplement per a aconseguir un grapat més de vots a les eleccions”.

Agulló i Torró, han anunciat la seua participació i la de la resta de militants d’EUPV aquesta vesprada en la concentració, convocada per la Plataforma "Sense Senyal" aquesta vesprada a les 20 h a la Plaça d'Espanya d'Alcoi per reivindicar la llibertat d’expressió i perquè continuen les emissions de TV3 al País Valencià.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)