EUPV assegura que “el Pla Confiança continua sent un pla fantasma subvencionat per l’endeutament dels Ajuntaments”

Com ens conten tantes troles i de forma tan sistemàtica comencem a no donar-li importància a les coses. Ara Camps (Gerardo) ens ven les preteses bondats i els assoliments de l'anomenat "Pla Confiança" (que, dit siga de passada, el que suscita és just la sensació oposada) i a la majoria ens rebota, de tan dura que se'ns ha fet la pell. Però el tema té molta xulla. S'inventen un "Pla" en plena tormenta de la crisi com a resposta al "Pla Zapatero". Dic "s'inventen" perquè el van fer públic menys d'un mes després de l'aprovació dels pressupostos per al 2010. Resulta que en desembre no hi havia diners per a res (ja eren uns pressupostos recessius), però a gener apareixien 1.000 milions del no-res. I no exagere. No tenen diners ni per a segells, literalment, però ningú no sap d'on eixiran els mil milions i escaig d'euros que costarà el pla. Els ajuntaments que s'hi han acollit es veuen obligats a avançar els diners que costen els projectes perquè la Generalitat no solta ni un euro fins que les obres estiguen acabades. D'aquesta manera, els municipis carreguen amb uns interessos que corresponen al Consell. I la cosa continua. Presenten els pressupostos de 2011 (si els de 2010 eren restrictius, aquests déu n'hi do) i el "Pla Confiança" segueix sense aparèixer. Això sí, entre el grinyolar de cadenes i els udols ectoplàsmics, ens venen la burra que el retall de les inversions es compensa amb el ditxós Pla. Però açò que vol dir? Si el "Pla Confiança" era per a dos anys i estava fóra del pressupost, això de la compensació és una bola i de les grans. I al remat les conclusions de G. Camps. I quin disbarat, mare de déu!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV i cap de llista per Alacant, Lluís Torró, ha criticat amb duresa el balanç del Pla Confiança ofert ahir pel Consell, que ha qualificat de “manipulació total de les xifres”. Torró denuncia que la ‘creació o manteniment’ de 15.000 llocs de treball és “per si mateixa una expressió premeditadament confusa amb un resultat incompatible amb les xifres d’atur al País Valencià, recentment conegudes”. El diputat assenyala que “el finançament del Pla corre realment a càrrec dels Ajuntaments, que estan endeutant-se. És un pla fantasma, concebut per a defugir el seu control perquè ni tan sols està dins dels Pressupostos”

El diputat autonòmic d’EUPV i cap de llista per Alacant, Lluís Torró, ha qualificat de “manipulació total” el balanç del Pla Confiança ofert pel Consell. “La forma de presentar les dades és un bon exemple de comptabilitat creativa. L’ambivalència en l’expressió ‘creació o manteniment de llocs de treball’ demostra la falta de rigorositat en la presentació de les dades” —denuncia Torró— “dades que, a més, contrasten poderosament amb les xifres d’atur al País Valencià, que ha crescut en 12.485 persones només en gener. Es tracta d’un pla fantasma recolzat, bàsicament, en l’endeutament dels Ajuntaments”.

“Com s'explica, si no, que s'haja finalitzat la quarta part dels projectes però només s'haja pagat una huitena part del pretès pressupost total?”, es pregunta Torró. “Això significa que qui està pagant realment les actuacions són els Ajuntaments. Els municipis han d'endeutar-se per a poder atendre els pagaments derivats d'aquest Pla. En aquesta qüestió, com en moltes altres, són els Ajuntaments els qui subvencionen en la pràctica al Consell.”

El diputat ha afegit que “el Pla Confiança ha estat concebut des del primer moment, per a escapolir-se del control pressupostari. Es va aprovar a penes un mes després d’acabar el tràmit dels Pressupostos per a 2010 i enguany tampoc hi ha estat inclòs”, ha criticat.

Comentaris

  1. Diu Pujol que a Catalunya no hi ha ni per a pagar les nòmines. Em sembla que ací no estem molt millor.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)