Lluís Torró: “La sentència que protegeix a Pau i a la seua família obri el reconeixement retroactiu dels drets dels dependents al País Valencia”

En fan de tots els colors, però algunes resulten francament repugnants. La gestió del PP al País Valencià amb els dependents és immoral. No sols per carregar sobre les esquenes dels més dèbils l'oposició permanent al govern de Zapatero. Això ja resultaria suficient per si mateix. No. Damunt és que han pretès desviar els diners que rebien cap al sistema de residències privades amb places concertades. A més d'anar en contra de l'esperit de la llei (afavorir l'autonomia personal d'aquells que pateixen aquests problemes), el que han fet ha estat fomentar més encara aquest negoci privat que se sosté amb fons públics i depredant les pensions dels més majors i les butxaques dels seus familiars. El que va passar amb Pau (i amb molts altres, jo en conec personalment alguns més) és potser fins i tot més greu. Estem parlant de famílies la vida de les quals gira al voltant del seu membre més dèbil. I no es tracta de persones majors que tenen unes expectatives vitals relativament limitades (especialment pel temps: vegeu quants han mort sense haver pogut accedir a una ajuda a la que tenien tot el dret). No, es tracta de xiquets o joves els problemes dels quals requereixen d'una atenció extraordinària i que, a més, necessiten que algú planifique especialment el seu futur, ja que la situació ha de prolongar-se de forma indefinida. Per moltes paraules que li dedique al tema estic segur que mai no podré tindre l'empatia suficient per saber realment els problemes que pateixen i l'infinit amor que sosté les seues vides. Hipòlit i Carme (els conec) són una d'eixes parelles que ho donen tot pels seus fills. Es van rebel·lar contra la injustícia d'una administració que els negava allò a què tenien dret, han treballat de forma solidària dins una associació que aplega a persones que despleguen una energia i un altruïsme envejables i, finalment, han aconseguit una victòria decisiva en els tribunals. Aquestes notícies no abunden i aquesta, especialment, és molt transcendent. El triomf de Pau no és només de la seua família. És (hauria de ser) el primer pas per acabar amb aquest situació injusta i immoral que afecta a milers de persones. Se'ls ha de donar l'enhorabona, però sobretot se'ls ha de donar les gràcies. Gràcies per la resta d'afectats. Gràcies per tots nosaltres que vivim amb la probabilitat d'haver de passar en algun moment de la nostra vida per situacions en les que reclamarem aquests drets reconeguts. Aleshores haurem de recordar aquest moment i haurem d'agrair la determinació de Carme i Hipòlit.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV i cap de llista per Alacant, Lluís Torró, ha celebrat que el Tribunal Superior de Justícia haja sentenciat en favor de Pau, el xiquet de Cocentaina que pateix paràlisi cerebral, la família del qual reclamava ajudes retroactives a la Generalitat. Torró, qui preguntarà pel tema en les Corts, ha assegurat que “la sentència deixa palès l’arbitrarietat amb què la Generalitat aplica la Llei de Dependència al País Valencià i suposa un baló d’oxigen per als milers de famílies que mantenen una lluita silenciosa pels seus drets”. Els pares de Pau, Carme i Hipòlit, són membres actius de la Plataforma per la Llei de Dependència de l’Alcoià-Comtat.

EUPV ha celebrat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la CV que divendres passat donava la raó a la família de Pau, un xiquet de Cocentaina que pateix paràlisi cerebral i al que la justícia li reconeix el dret a rebre ajudes retroactives per la Llei de Dependència. “Aquesta sentència marca una fita per als dependents al País Valencià en deixar palès l’arbitrarietat de la Generalitat a l’hora de fer complir la llei al nostre territori”, ha assenyalat el diputat autonòmic d’EUPV i cap de llista per Alacant, Lluís Torró. “La victòria de Pau suposa una xicoteta compensació, un raig d’esperança per a les milers de famílies a les que la Generalitat posa innombrables entrebancs per a concedir-les ajudes. Ara exigim que la Conselleria admeta que Pau no és un casi aïllat i que es pose al dia amb la Llei”, ha assegurat Torró, qui ha anunciat que ho preguntarà a la consellera de Benestar en les Corts.

”Els pares de Pau són membres actius de la Plataforma per la Llei de Dependència de l’Alcoià-Comtat, fet que transcendeix la lluita personal pel seu fill” ha assenyalat Torró. El diputat recorda que “el País Valencià és a la cua autonòmica en aplicació de la Dependència segons l’Observatori de la Dependència de la Comunitat Valenciana. Les xifres ací són sagnants, ho demostra el fet que només reben ajudes 7 de cada 1000 valencians davant els 14 de mitja a Espanya. No podem permetre que hi haja 27.229 persones sense servei o percepcions tot i tindre el dret reconegut”, ha denunciat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)