“Camps ha triat el discurs cínic i evasiu com a escenografia final davant l’oposició de les Corts”

Reprenc les entrades després d'un breu parèntesi i ho faig amb una noteta sobre la darrera compareixença de l'"honorable", aquest matí a Les Corts. Com que m'ha tocat a mí aparéixer hui a la nota de premsa, aprofite per comentar aquest esperpent que hem hagut de patir al llarg de quatre anys (això sí, amb molta menys freqüència del que haguera calgut). No podeu imaginar-vos la quantitat d'ocasions en les que he estat temptat de pessigar-me el braç per verificar que no estava dins un estrany malson. Perquè entre la irreal lletjor de l'hemicicle, la seua peculiar olar a fusta i humanitat, la tènua il·luminació de la sala i l'espectacle (sobretot, l'espectacle) costa creure que el que u està veient i vivint siga cert. A penes entra Camps, els 53 diputats i diputades del PP (són 54 i a les compareixences de Paco no falta mai ningú..., tret de Rita, com no!) s'alcen com un sol home i esclaten en aplaudiments. I ell els respon amb somriures i gestos de babau. I deprés l'histrionisme, la falsedat i la poca vergonya en les seues intervencions. Mai no respon el que li pregunten: el més freqüent és que conteste amb una altra pregunta que te poc a veure amb el que li han demanat.Amb un estil "faltó" i de superioritat que fa fastic. Penós. I hui s'ha enrotllat sobre la reforma de l'estatut que vam aprovar ahir. Ja l'he comentada a altres entrades, no hi tornaré, doncs. Només un apunt: ens prenen per imbècils. Ho demostrarem d'ací a tres mesos?

NOTA DE PREMSA

El diputat d’EUPV i candidat per Alacant, Lluís Torró, ha considerat “victimista i agònicament evasiu” el discurs del president de la Generalitat durant l’última sessió de control d’aquesta legislatura. “Podríem dir que aquesta compareixença és un bon resum dels quatre anys: un president que novament tracta d’oferir una imatge de normalitat institucional i socioeconòmica que no existeix mentre eludeix respondre a les qüestions plantejades per l’oposició i responsabilitza de tots els mals a elements aliens”, ha criticat Torró. “D’altra banda, la defensa que ha fet el president de la reforma de l’Estatut aprovada ahir ens reafirma en la nostra abstenció: era tan sols una maniobra electoralista”, ha assegurat.

El diputat autonòmic d’EUPV i candidat per Alacant, Lluís Torró, considera la darrera compareixença del president Camps a les Corts com “un nou discurs cínic i evasiu dels problemes plantejats per l’oposició.” “Camps ha aprofitat l’última sessió de control per a exhibir la escenografia de sempre, on ha tornat a practicar el victimisme i ha eludit, de forma irresponsable, afrontar dues qüestions bàsiques: les garanties de transparència del Consell contra la corrupció, que afecta al mateix Camps, i l’assumpció de responsabilitats de la Generalitat en la greu crisi socioeconòmica que pateix el País Valencià”, ha criticat. Quant a la defensa del president de la reforma de l’Estatut d’Autonomia aprovada ahir, Torró assegura que “reafirma el vot d’abstenció d’Esquerra Unida, ja que l’excés de retòrica de Camps ha deixat en evidència les mancances del text i la seua pretensió essencialment electoralista.”

“Podríem dir que aquesta darrera compareixença és un bon resum de tota la legislatura: un president tractant d’oferir una imatge de normalitat institucional i socioeconòmica que no existeix, sense respondre a les qüestions llançades per l’oposició i tractant de responsabilitzar de tots els mals a elements aliens (l’oposició, els catalans o, sobretot, Zapatero)”, ha denunciat el parlamentari, qui ha fet una doble crida: “Al PPCV, per a que faça una neteja en profunditat de la seua estructura i plantejaments; i a la ciutadania, per a que faça pagar a Camps —a les Eleccions— l’atur, la corrupció i el mal govern”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)