El govern ha renovat la llicència de Cofrents: els beneficis de les elèctriques per damunt de la seguretat col·lectiva

Zapatero sembla disposat a aconseguir que ningú no vote més al PSOE. Amb tota la que està caient al Japó i, malgrat això, decideix allargar els permissos a Iberdrola per a que seguisca explotant Cofrents. És que no els ha generat el més mínim dubte el que està passant a Fukushima? (Per cert, en els moments en els que estic escrivint açò, la situació sembla estar ja completament descontrolada) On queden les declaracions de Rosa Aguilar de deixar parlar als "experts"? Què és el que passarà després d'aquesta decisió? I si es decideix replantejar-se definitivament l'energia atòmica? Qui en pagarà el cost? Potser les preguntes que he formulat tinguen diverses respostes possibles. Menys la darrera: no el pagarà Iberdrola, això segur. Com que ja he dit moltes coses en molt pocs dies i com que segurament açò anirà per a llarg, vaig a tractar de dosificar els arguments en favor del tancament. Hui en posaré damunt la taula un que té a veure amb les alternatives. Diuen que no tindrem llum sense l'energia nuclear. Doncs bé, això és mentida. Ara per ara hi ha una capacitat ociosa més que suficient per a prescindir de Cofrents i de les altres nuclears. És a dir, incrementant la producció de les altres fonts se supliria l'energia que produeix Cofrents. Fins i tot és pot dir que la Central està fent de tapó front al desenvolupament de les energies alternatives. Els molinets eòlics, per exemple, han d'aturar-se per les nits quan el consum baixa per mantindre en marxa Cofrents (que no pot aturar-se). A la nota que segueix teniu un altre argument sucòs: que cobreixen les assegurances?

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida ha reclamat a través del diputat de IU en el Congrés, Gaspar Llamazares, que el Govern es replantege la renovació de la llicència de la central nuclear de Cofrents. El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha manifestat que aquesta renovació “és una sentència dolentíssima, una autèntica bogeria que ha de tirar-se marxa enrere, més quan estem assistint a un replantejament de la política atòmica arreu tot el món al fil del que està passant al Japó”. El grup parlamentari d’esquerres demanà fa sols dos dies al Consell que es pronunciara i instara al Govern central per al tancament definitiu de la central de Cofrents.

Torró insisteix en que aquest tancament “hauria de ser indiscutible, al igual que el rebuig al magatzem de Zarra. Acollir aquest magatzem i allargar la vida de la central de Cofrents és estar posant en perill als ciutadans i al medi ambient”.

El diputat d’esquerres recorda a més, per exemple, que les assegurances ara de la central, valorades en 1.500 milions d’euros, no cobririen bona part si es produirà un accident greu. “I per descomptat, insistim en els riscos de l’energia nuclear, per xicotets que siguen en percentatge, els quals són inassumibles per les seues dimensions catastròfiques”, subratlla.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)