Esquerra Unida critica la votació del PSOE a favor de les prospeccions petrolíferes

Aquest matí al Congrés dels Diputats PSOE, PNB i CiU han tornat a posar-se del costat de les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània. És cert que aquest debat sembla trobar-se mal situat ja que la Llei d'Economia Sostenible no sembla el lloc més escaient per parlar d'aquesta qüestió. Però la responsabilitat és del propi PSOE que ha convertit aquesta norma legal en un calaix de sastre on cap absolutament de tot (penseu que la mal anomenada "Llei Sinde" també en forma part). El que cada vegada resulta més evident és que les fronteres polítiques entre la dreta i la suposada esquerra representada pel PSOE es fan a poc a poc indistingibles. Açò tampoc no és una novetat. Com ja passava als elements centrals de la política fiscal o de la d'infraestructures de transport, els acords entre la política energètica del PSOE i del PP són molt profunds i van més enllà dels gestos i les posicions conjunturals partidistes i/o electoralistes.En aquest camp, com en la majoria, calen canvis radicals. L'estalvi i les fonts d'energia renovables i netes són l'única eixida possible a la greu crisi amb la que ens enfrontem. Cal que els governs comencen a governar per a la majoria i no estiguen permanentment al serveis de les grans empreses transnacionals. El problema del canvi del paradigma energètic és que les petrolieres i les elèctriques tenen pànic a una democratització de la producció i distribució d'energia.

NOTA DE PREMSA

El cap de llista d'EUPV per Alacant i diputat autonòmic, Lluís Torró, ha lamentat la decisió del PSOE d’oposar-se en el Congrés dels Diputats a la derogació dels reials decrets que permeten al Ministeri d'Indústria fer prospeccions petrolíferes a la costa mediterrània. “El PSOE no ha tingut cap interès en escoltar la voluntat majoritària de la societat valenciana, la qual s'ha oposat fermament a aquesta iniciativa des del principi”.

El candidat d’EUPV recalca el dany que suposa per a la flora i fauna marina la realització d'aquestes prospeccions, i que han posat de manifest els grups ecologistes en reiterades ocasions. “En aquesta qüestió, el govern central hi ha primat l'interès econòmic per damunt d'altres consideracions. Les prospeccions poden danyar les colònies de Posidònia, i destorbar la reproducció dels bancs de peixos, això sense contar amb la probabilitat d'un vessament de cru degut a un accident”, critica.

El dirigent d’esquerres també assenyala la greu amenaça que suposaran aquestes activitats per a diversos Parcs Naturals. “Estem parlant, per exemple, de la sostenibilitat de les Illes Columbretes, l'Albufera i el Montgó, tots ells indrets protegits per llei”.

Per a Torró, “PP i PSOE han d'explicar al ciutadania, per què prenen posicions diametralment oposades, depenent si estan en el govern o l'oposició. D’aquesta manera, la defensa del nostre territori es converteix en mera estratègia electoral i de confrontació política. Mentre que el PSPV s'oposa, el PSOE a l'Estat ha permès que les prospeccions petrolíferes continuen, i quan el PP governava a l'Estat espanyol es van aprovar les lleis que regulen aquestes intervencions, mentre el PP valencià no va dir res en aquell moment”.

Comentaris

  1. El PSOE diu una cosa a Madrid i una altra en els pobles. A Ibi, fa molt poques setmanes, el Grup Municipal Socialista va presentar una moció per a posicionar-se en contra de les prospeccions. Resulta difícil entendre aquestes incoherències.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)