Esquerra Unida mostra el seu recolzament als professionals del teatre i reclama també la dimissió de Gil-Lázaro

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el Dia Mundial del Teatre. Aprofitant l'avinentesa els professionals del País Valencià es van ajuntar ahir per celebrar però, sobretot, per reivindicar. Com és possible que els qui ens governen pressumesquen de que som poc menys que el centre del món mentre són incapaços de fomentar una vida cultural rica i independent? Hi ha per fer-se'n creus. Els professionals del teatre i de la dansa, del doblatge o de la producció audiovisual, es troben davant la paradoxa de veure com s'han vessat (i segueixen vessant-se) centenars de milions d'euros al Palau de les Arts, la Ciutat de la Llum o a Canal 9, mentre se'ls neguen les misèries que costa mantindre el Circuit Teatral Valencià, per posar un exemple. I no vull dir res del que passa amb les Societats Musicals i els Conservatoris Municipals. Una vergonya absoluta. No els interessa la cultura sinó l'espectacle i no els preocupa l'ensenyament sinó la propaganda. Malauradament no hi ha solucions fàcils. I per suposat cap ni una que no passe pel compromís polític (polític que no ha d'implicar necessàriament partidisme) de tots i totes. Només l'exercici col·lectiu de la ciutadania pot impedir la degradacíó cultural que patim. I això és aplicable a tot.

(P.D.: la nota era del diumenge, però no l'he poguda penjar fins hui mateix, disculpeu. Podeu veure una ressenya sobre les activitats d'ahir a aquesta notíca del Levante)

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que les reivindicacions de més de 300 professionals de les arts escèniques “són més que raonables. La gestió de Gil-Lázaro al front de Teatres de la Generalitat, tant artística com econòmicament, ha estat mediocre, descompensada, injusta, opaca i absolutament egoista i incapaç d’escoltar les peticions dels membres del sector”. Esquerra Unida ha recolzatla petició de dimissió de la directora que formalitzaran demà aquestos professionals davant la Conselleria de Cultura.

La formació d’esquerres ha reclamat en diverses ocasions la compareixença pública de Gil-Lázaro en Les Corts per donar explicacions sobre la seua deficient gestió i sobre les mesures econòmiques organitzatives que afecten al Circuit Teatral. “Tanmateix el PP s’ha oposat a aquesta compareixença, perquè el que fa és, com sempre, negar la transparència, restar-li responsabilitat a Gil-Lázaro, i no escoltar al sector. La dimissió hauria de ser immediata.

Esquerra Unida recorda que la seua aposta “és un model que reforçe el Circuit Teatral, que l’amplie en nombre d’ajuntaments i també en partida pressupostària. Precisament el contrari del que està fent el govern del PP, qui no recolza el teatre ni al mig milió d’espectadors que té el Circuit, ha arraconat la producció pública, la promoció, ha abandonat iniciatives importants com els Premis de les Arts Escèniques, Dansa València, el Centre de Documentació o Sagunt a Escena, així com no ha mostrat cap interès per la defensa del teatre en valencià en la producció pròpia”, assenyala Torró.

El diputat d’esquerres reclama “una nova persona al front de Teatres, perquè tal i com demanen els professionals, cal una gestió diferent, democràtica de foment del servei públic i oberta al diàleg amb el sector, així com veritablement preocupada per les arts escèniques valencianes”.

Esquerra Unida ha anunciat que estarà present en les diverses activitats previstes per a demà dilluns com a motiu de celebració del Dia Mundial del Teatre, tant a les 11H en la taula redona que tindrà lloc en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, com en el lliurament de premis del Actors i Actrius Professionals Valencians que serà a les 20H en el Teatre Talia de València.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)