Esquerra Unida reclama al Consell la recuperació del nom de l’estació de Jesús

De vegades no acabe de tindre clar que és pitjor, fer alguna cosa mal o tractar d'amagar-la. El PP no sols practica una política temerària pel que fa al deteriorament dels serveis públics. El tràgic accident del metro de València de 2006 en va ser una bona mostra. Damunt tracta d'ocultar-la. En compte d'assumir la tragèdia com un error i treure'n les conclusions polítiques corresponents (dimissions, petició pública de disculpes, etc.), el que fan és tirar-li terra damunt i aïllar els afectats. A l'anterior entrada parlava de la memòria històrica. Com esperem que aquesta gent ajude a la recuperació de la memòria del que va passar 40 anys si no volen assumir el que ha passat ara en fa només 5? No sols han maltractat les persones que s'han vist afectades. No sols no han assumit cap tipus de responsabilitats. Han aprofitat la inauguració de l'AVE (fins i tot en aquest aspecte resultarà rebutjable) per canviar-li el nom a l'estació de metro on es va produir l'accident. La falta de respecte i de sensibilitat ratlla la indignitat. Tant de bo demà en donaren una sorpresa en la comissió de Les Corts i rectificaren. Seria un acte de justícia.

NOTA DE PREMSA

El grup d’esquerres defensarà demà una proposició no de llei en la comissió d’Obres Públiques de Les Corts Valencianes per a que es mantinga la denominació original de l’estació, la qual ha estat substituïda per la de Joaquim Sorolla, per a fer-la coincidir amb el nom de l’estació de l’AVE. “Creiem que aquest canvi és injustificat i suposa un pas més per a soterrar definitivament el record de l’accident de Metro ocorregut el 3 de juliol de 2006, així com una mostra de manca de sensibilitat total cap a les víctimes”, ha exposat el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Torró lamenta que amb el canvi de nom, “hi ha una clara intenció d’afavorir l’oblit d’aquell horrible accident de fa més de quatre anys, del qual l’administració valenciana encara no ha assumit cap responsabilitat”, critica.

Esquerra Unida proposa que simplement s’afegisca al nom de la parada de Jesús el de Joaquim Sorolla, tal i com ja ha instat l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, “i així es farà coincidir el nom de l’estació de l’AVE amb la del metro”, apunta Torró.

El diputat d’esquerres afirma que la supressió del nom de Jesús de la parada “està faltant al respecte a la memòria de les víctimes. Al llarg d’aquestos quatre anys aquesta parada del Metro s’ha convertit en un símbol, i encara estem esperant el merescut homenatge pendent de fer-se en la pròpia estació”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)