Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

No és la primera vegada que denunciem el que passa amb Teatres de la Generalitat i, malauradament, és poc probable que siga la darrera. Si la gestió política del PP en temes culturals és molt dolenta, l'ús que està fent aquesta senyora de Teatres de la Generalitat com si fóra el seu "cortijo" és de jutjat de guàrdia. Com es pot qualificar que presentara uns comptes falsejats per a la seua aprovació al Consell de Teatres? Vaig a estalviar-me qualificatius perque em sembla que el fet es qualifica per ell mateix. Escric aquestes paraules tres dies després de que emeterem la nota i les justificacions que està oferint Gil-Lázaro són patètiques. No crec, sincerament, que el PP decidesca destituir-la ara tan damunt de les eleccions (encara que seria el més coherent). El que sí que espere és que no la tornen a nomenar si guanyen les eleccions. Això no seria cap solució real per al problema de les arts escèniques valencianes que, com la resta del país, l'únic cosa que valdria és que el PP perdera la majoria absoluta i s'obriren les portes a una política diferent. Però això està en aquests moments en mans de la ciutadania. Nosaltres no defallirem, d'això podeu estar-ne ben segurs.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro “per la gestió desastrosa de Teatres i per falsejar els comptes de 2008”

El candidat autonòmic d’EUPV i cap de llista per Alacant, Lluís Torró, ha sol·licitat la dimissió urgent de la Directora General de Teatres de la Generalitat o que la consellera Trini Miró procedisca a la seua destitució fulminant. “És intolerable que el PP mantinga en el càrrec a una persona que ha mentit documentalment a un organisme de la pròpia Generalitat com és el Consell Rector de Teatres, vorejant, sinó traspassant, la pròpia legalitat".

Esquerra Unida ha qualificat de “summament greu que Gil-Lázaro haja falsejat els comptes de 2008, amb tota la intenció d’amagar el que ha sigut una gestió econòmica de Teatres més que desastrosa, injusta, desequilibrada i malbaratadora. Gil-Lázaro ha tingut, a més, la indecència d’intentar justificar de manera ridícula la maniobra d’ocultar un forat econòmic espectacular. Hem de recordar-li que els comptes són els que són i no se’ls pot inventar a partir de les previsions inicials”, critica Torró.

El diputat d’esquerres exigeix, a més, que la dimissió de Gil-Lázaro i el canvi en la Direcció General de Teatres vinga acompanyat per un “viratge copernicà” en la política que desplega aquest organisme. “Aquest viratge ha de passar per quatre mesures: per la restitució del Circuit Teatral Valencià al seu estat original amb un increment substancial de la seua dotació pressupostària; per l’increment de la fiscalització externa de Teatres i eixugament progressiu del seu deute; per la transparència absoluta en la gestió i independència dels gestors a l'hora d'establir els seus criteris artístics; i per orientar la gestió cap a la producció pròpia i en valencià, desterrant definitivament l'amiguisme i les pràctiques de competència deslleial amb el sector privat”, apunta.

Per a Esquerra Unida precisament aquestes últimes característiques, “junt al balafiament de diners públics i l'opacitat en la gestió, han caracteritzat la gestió de Gil-Lázaro. La seua destitució ha de suposar el punt i final a una etapa negra en Teatres i la recuperació de les seues senyes d'identitat”, subratlla Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià