La sentència del Tribunal de Justícia Europea demostra les mentides reiterades de la Generalitat en matèria de depuració d’aigües

Cada vegada que parlem d'aigua i critiquem la política del Consell en la matèria diuen les mateixes coses. La primera és que la solució als problemes que patim sols poden vindre de la mà dels transvasament de l'Ebre. La segona, per justificar-se, que la "Comunidad Valenciana" és la que més i millor depura d'Espanya (no diuen del món perquè ningú no els ho ha suggerit encara). Tan sols cal seguir la premsa per adonar-se que aquesta darrera proposició és més falsa que un duro sevillano. Ara, a denúncia d'Ecologistes en Acció, els tribunals europeus ho han ratificat. Realment no deixa de sorprendre'm (i això que duc quatre anys suportant-los quotidianament) la facilitat i la impúdicia amb que menteixen. Mantindre l'expectativa del transvasament tan sols aconsegueix alimentar el victimisme i traslladar-li a Zapatero tota la càrrega de la culpa del desastre de País que patim. En el tema de l'aigua les solucions no són massa complicades per començar: consumir menys i reaprofitar el que pugam. I encara que no ho semble, aquestes polítiques generarien llocs de treball nets. Què hem de fer per arribar amb aquests arguments a la majoria de la gent? Si algú ho sap, per favor que no s'ho guarde per a ell.

NOTA DE PREMSA

El cap de llista d’EUPV a Les Corts per Alacant, Lluís Torró, ha criticat “l’incompliment reiterat per part del Consell” de la directiva sobre tractament d’aigües residuals urbanes al País Valencià que ha propiciat una condemna del Tribunal de Justícia Europeu amb possibles sancions econòmiques. “Aquesta és una altra prova del fracàs del model de desenvolupament urbanístic associat al ‘sol i platja’ en zones turístiques, atès que el creixement poblacional de moltes poblacions litorals (entre elles, Alcossebre o Penyíscola)- no ha anat paral·lel a la instal·lació de depuradores per garantir la salut de la població i protegir la natura”, ha explicat Torró.

El cap de llista d’EUPV a Les Corts per Alacant, Lluís Torró, ha lamentat que el Tribunal Europeu de Justícia (TJE) “haja hagut de colorejar la cara a la Generalitat” en condemnar-la per “l’incompliment reiterat” de la directiva sobre depuració d’aigües residuals urbanes en diverses poblacions litorals valencianes. Torró ha explicat que la sentència del TJE “demostra, una vegada més, l’absolut fracàs del model especulatiu urbanístic del Consell dels darrers anys, més interessat en massificar les zones costaneres que en garantir la suficiència del recurs hídric i protegir la biofauna marina”. El candidat d’EUPV ha aclarit que aquesta condemna “no només denuncia les mancances quant a depuradores que haurien d’estar funcionant ja, també serveix per a recordar les deficiències persistents en el tractament d’aigües a Pinedo i altres instal·lacions”.

“Estem molt lluny d’assolir un model eficient de depuració d’aigües que reaprofite al màxim el recurs hídric sense afeccions perjudicials al medi ambient litoral” ha assegurat Torró, que ha recordat que la reutilització de l’aigüa depurada “és pràcticament inexistent” al País Valencià on “a més, són habituals els vessaments d’aigua amb substàncies potencialment nocives.” “El PP governa la Generalitat quasi els mateixos anys com roman sense aplicar una directiva europea fonamental. I al mig d’aquests vint anys, una bombolla urbanística amb ‘sol i platja’ que només ha servit per agreujar el problema de la depuració, atès que els guanys no s’han reinvertit en sostenibilitat i en serveis per a la ciutadania”, ha criticat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)