Esquerra Unida presentarà en Les Corts mesures per garantir el dret constitucional a l’habitatge

Encara no ha pres possessió el nou Consell i ja han començat les retallades. Ja han amenaçat amb el copagament sanitari. Però açò de les ajudes a l'habitatge no és una amenaça. Ja és una realitat. No es plantegen acabar amb els sobrecostos, ni deixar de pagar-li peatge a Ecclestone, ni retallar les dietes dels alts càrrecs (vegeu la notícia hui a Levante). En canvi es retallen ajudes socials o es plantegen privatitzar (. també el Levante de hui) les empreses públiques. Ja sabeu en que acaba això: pa per hui i fam per a demà. Han perdut vots, però han seguit sent amb molta diferència els més votats. Es veu que la indignació o no ha arribat a suficient gent o s'ha canalitzat d'una manera molt estranya. Jo no sabria dir-ho. El que tinc clar és que fins ara sols teniem una veu molt xicoteta a les institucions i molt poca gent al carrer. Açò últim està canviant. Esperem que siga per a llarg i que vaja a més.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic electe d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, ha anunciat que Esquerra Unida té preparada “una bateria d’iniciatives parlamentàries per intentar neutralitzar el programa ocult del Partit Popular en matèria de retalls socials i d’habitatge”. “Han passat les Eleccions i el Consell s’ha llançat a aplicar la tisora que duia amagada durant la campanya amb mesures com la suspensió d’ajudes de 2011 als inquilins. Tindre un sostre és un dret constitucional de la ciutadania, per això Esquerra Unida impulsarà projectes com ara ajudes als lloguers o la creació d’un parc públic de vivendes a partir d’habitatges buits”, ha explicat.

El candidat autonòmic electe d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, ha denunciat que el Govern en funcions de la Generalitat “ha començat a aplicar ja el seu programa ocult de retalls en matèria social i d’habitatge, davant la qual cosa Esquerra Unida té preparat un seguit d’iniciatives parlamentàries per fer-li front, com ara ajudes als lloguers socials, la creació d’un parc públic de vivendes a partir d’habitatges buits o la protecció dels hipotecats en risc de ser embargats”. “Cal garantir el dret constitucional a tindre un sostre, més encara quan el Consell retalla ingressos com a favors fiscals a les rendes més altes i continua amb el balafiament de la despesa en projectes insensats”, ha assegurat Torró.

En concret, el diputat ha criticat durament la supressió al 2011 de les ajudes a inquilins del Programa Vivenda 2009-2012.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)