Luis García Montero: “Esquerra Unida és l’única formació que representa una veritable alternativa”

Poc abans del tancament de campanya vaig tindre l'honor de compartir unes hores amb Luis García Montero. Va voler estar present a València per recolzar les alternatives i les candidatures d'EUPV. És un plaer sentir-lo parlar i escoltar el seu compromís amb la transformació de la societat en un sentit més just, solidari i sostenible. Encara que, com veureu a la nota, el company Robert Lisart i jo mateix ens vam centrar en una anàlisi de les nefasta politica cultural del PP i en les nostres propostes, Luis es va estendre en qüestions de caràcter més global. Realment és un privilegi poder gaudir de la companyia d'intelectuals realment compromesos.

NOTA DE PREMSA

El poeta granadí Luis García Montero ha realitzat aquesta vesprada un roda de premsa i un acte amb Esquerra Unida per mostrar el seu recolzament a les polítiques de la formació d’esquerres i més concretament a les seues propostes en matèria de Cultura. García Montero ha assenyalat que la crisi actual és cultural, “i cal que la indignació i la rebeldia s’adrece cap a un discurs polític positiu. Les sigles que hui representen eixa capacitat, front la precarietat, l’atur, i la pèrdua dels drets laborals, són les d’Esquerra Unida”.

García Montero ha destacat que és important “que la gent de la cultura participe en la generació d’una resposta cap a eixe discurs positiu, i que es torne la sobirania civil a la societat. Eixa es la tasca de la cultura”.

El poeta ha recolzat les propostes culturals exposades per Esquerra Unida, “allunyades de la concepció que té el PP de la cultura com un objecte decoratiu”, ha afirmat el candidat Lluís Torró, qui ha criticat durament la gestió cultural del PP i ha qualificada la legislatura “d’horribilis. Tots els sectors s’han vist afectats per una gestió nefasta, des de les bandes de música, fins el doblatge, les biblioteques, els editors, els teatre o el sector audiovisual, entre molts altres”.

Lisart, per la seua banda ha lamentat que la política cultural del PP haja estat la de “centrar-se en el malbaratament dels diners públics en vanitats. No pot ser que al Palau de les Arts i a la producció de pel·lícules estrangeres se’n vagen milionades”.

Esquerra Unida inclou al seu programa electoral nombroses propostes en matèria de cultura. Algunes d’elles, la dotació pressupostària a la xarxa de biblioteques, la digitalització dels fons documentals, l’especial protecció del llibre en valencià, l’impuls al doblatge, als músics valencians, a les bandes, la restauració del patrimoni civil, l’adaptació de la via pública com espai museístic, l’augment d’ajudes i protecció al sector audiovisual o la creació d’un Teatre Nacional del País Valencià descentralitzat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)