Cal garantir que el sòl del Mestalla es dedique a equipaments públics i esportius

La nova consellera de Medi Ambient ja té un marró damunt la taula quan encara quasi no ha pres possessió. Ha d'atendre la sentència que diu que l'Ajuntament va promoure una acció especulativa per al benefici privat amb la requalificació del sòl del Mestalla. Honestament caben poques alternatives, però actuaran amb honestedat? Si ens hem de guiar per l'experiència, ho hem de posar en dubte. El PP ha entrat en una espiral (no sé si ascendent o descendent, depén de com es mire) que no sé on els condueix a ells, però que a la societat valenciana l'empenta irremeiablement a l'abisme. Una bona mostra és l'atribució de competències de la nova Conselleria. Li han tret l'aigua, la qual cosa des d'un punt de vista d'una gestió racional del recurs seria un disbarat, però com que això està fora dels horitzons polítics del PP, tant fa. Ara, des d'agricultura, tindran més excuses per reivindicar el transvasament de l'Ebre cada cinc minuts (aigua per a reg, clar!). Almenys, fins que Rajoy ocupe La Moncloa, llavors ja veurem en que queda el discurs victimista... Medi Ambient assumeix infraestructures i perd la prevenció d'incendis. Tot plegat és evident que la distribució de competències depén més dels capricis de Camps que d'una sèrie de decisions polítiques racionals. Així ens llueix i ens lluirà el pèl.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha manifestat que la decisió judicial “és molt clara al respecte i posa en evidència que l’Ajuntament de València no és competent per a realitzar aquest tipus de modificacions del Pla General d’Ordenació Urbana. A més, alguns magistrats donen una tremenda bufetada a la requalificació, assegurant que es tractà d’una operació especulativa que pretenia beneficiar a una entitat privada, a la qual se cedia un sòl que havia de destinar-se a habitatge de protecció social. És la nova consellera, Isabel Bonig, qui ha de procurar que aquell sòl que encara es pot respectar, es respecte i es destine als equipaments públics esportius”, subratlla Torró.

Per la seua banda, el portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha demanat hui responsabilitats polítiques a l'equip de govern de l’Ajuntament de València. Per a Sanchis, “aquesta decisió deixa en evidència la decisió de l'equip de govern municipal, per la qual cosa ha de reconèixer aquest fet i donar marxa enrere, de tal manera que es torne a l'idea original de dotar a la ciutat d'unes instal•lacions esportives públiques".

Esquerra Unida considera que el fallo del Tribunal Superior de Justícia “és contundent i demostra el clar favor que l’Ajuntament de València pretenia fer-li al València CF, en detriment de l’ús social que havia de tenir el sòl que es requalificava. Les competències s’excediren i per tant exigim que siga la Generalitat Valenciana qui intervinga d’immediat en aquest cas”, afegeix el diputat Torró.

El parlamentari d’esquerres manifesta que ha de ser la nova consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, qui ha de “pronunciar-se d’immediat garantint que siga el projecte del nou Mestalla el que s’acople al PGOU i que els terrenys es destinen a allò que toca. L’envergadura de la modificació, tal i com manifesta el fallo judicial, compet a la Generalitat i no sols a l’Ajuntament, i fins el moment la Generalitat ha estat callada, per això li exigim a Bonig la implicació immediata”.

Infraestructures, Territori i Medi Ambient

El diputat d’esquerres ha manifestat també la seua preocupació perquè la conselleria que dirigeix Bonig “barrege les competències d’infraestructures, territori i medi ambient. Ens preocupa la línia que va a seguir Bonig i li demanem que el medi ambient no es veja engolit per una gestió en territori agressiva i en molts casos, destructora, com la que ha portat fins ara el PP”, ha criticat Torró, qui afegeix el temor d’EUPV perquè les polítiques mediambientals se subordinen a les polítiques d’infraestructures”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)