Calen campanyes de conscienciació per a evitar el caos de la nit de Sant Joan a les platges

Les fogueres de Sant Joan (em referesc a les autèntiques, les populars, amb tot el respecte per les d'Alacant, per suposat) són màgiques. Qualsevol que haja passat una nit al voltant d'una foguera ho ratificarà amb tota seguretat. Però la festa, especialment quan es massifica, genera molts problemes. I més en l'actualitat en la que estem rodejats de brutícia innecessària: botelles no retornables, gots de plàstic, envasos per a tot... Mentre no canviem la legislació seria convenient clavar-li en el cap a la gent que està molt bé passar-s'ho bé, però que (com a casa de cadascú) després cal netejar. I el que millor es neteja és allò que no s'embruta.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que la situació “s’ha desbordat per tots els racons. No pot continuar donant-se la imatge deplorable en la què amaneixen les platges del País Valencià després de la nit de Sant Joan. L’impacte sobre el medi ambient és evident i el més greu és que és totalment evitable”. Esquerra Unida ha anunciat que presentarà una proposta en Les Corts Valencianes per a que la Generalitat Valenciana pose en marxa una campanya de conscienciació i sensibilització entre la ciutadania, així com altres accions d’increment de vigilància, prevenció de la brutícia en les platges i augment de la seguritat dels usuaris.

Torró explica, en concret, que la Generalitat Valenciana “hauria de coordinar-se amb els diversos ajuntaments costaners del País Valencià per a exigir no sols que s’incremente la vigilància policial durant eixa nit en les platges, sinó que a més s’obligue a augmentar el nombre de papereres i de contenidors de major capacitat, així com hi haja un major control per a que els usuaris de la platja dipositen el fem en aquestos contenidors i no el deixen abandonat en la sorra”.

Esquerra Unida entén que la situació “ha arribat a uns extrems molt preocupants. Les platges no són abocadors i els usuaris eixa nit no actuen de manera cívica, per això, abans de la posada en marxa de mesures més restrictives, creiem necessari l’elaboració d’una campanya intensa de sensibilització i conscienciació per la part de la Generalitat Valenciana, que informe sobre la necessitat de mantenir les platges netes i sobre els riscos que comporten les fogueres. Aquesta hauria de començar durant el mes de maig per a intensificar-se els dies previs a la festa de Sant Joan i mantenir-se després”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)